Hívás átirányítás aktív

77 komment

Valaki mesélje el nekem, hogy a hívások kezdeményezésekor felugró kis szöveg miszerint:
hívásátirányítás aktív (call forwarding active)
hogyan gyilkolható ki. Kb 10 éve idegesít ez a teljesen értelmetlen szöveg, az iPhone-on meg különösen, mert amíg nem bökök rá, vagy nem várom meg, hogy eltűnjön, addig nem férek hozzá a az alatta lévő gombokhoz a kijelzőn.

PS: a hangpostámat már kigyilkoltam ma, ugyanis egy teljesen felesleges idegesítő funkció manapság.

77 komment

dvorcsak

ha egyszer aktiv, hat akkor aktiv.

probald meg az osszes hivasatiranyitast levenni (ha van hangpostad, akkor nehezkes, mert ha nincs atiranytas, akkor is van: a hangpostara), hatha

Ivan

Hat azert aktiv mert amig beszelsz addig foglalt vagy. Es ha foglalt vagy akkor atiranyitas aktiv. Vedd le a foglalt statuszrol az atiranyitast.

Zoka

Ha a hangpostát kiírtottad “kikapcsoltság, foglaltság, nem válaszol” esetén is, akkor aktív a hívásértesítés szolgáltatás. Tehát, ha ki vagy kapcsolva, sms-t kapsz arról, hogy ki hívott.

Mcfly

Ivan: ez azért nem így van ám :) hívásvárakoztatást pont erre találták ki.

Amit még érdemes megpróbálni, hogy levetetni az operátori átirányítást. Újabban a szolgáltató beállítja az átirányításaid, amit nem tudsz a készüléken felülírni. ÜFSZ-en általában le tudják venni, és akkor már állíthatod az átirányításaidat magadnak. Egyetlen para (legalábbis az volt nemrég még a kedvenc piros szolgáltatónknál), hogy ezzel buktad a hívásértesítőt (SMS a hívókról, ha ki vagy kapcsolva).

tamas

valószínüleg azért írja ki, mert operátori átirányítás van a kártyákon, ügyfélszolgálattal kell letöröltetni mindet (OCCF1 és OCCF2-t is) akkor nem lesz ez a dolog. Asszem.

greg

mcfly és tamás pedzegeti a témát, de 10 éve vmi olyanért találták ki ezt a szart, hogy ha külföldön vagy és vki keres, de nem veszed fel, kinyomod, akármi más miatt a csóka a hangpostádon köt ki, akkor fizeted a roaming hívás díját amíg ő a hangpostádra beszél. vmi ilyesmi rémlik GSM tanulmányaimból. mondjuk ha ki is kapcsoltattad a hangpostád, konkrétan nincs ilyen SOC (szolgáltatás jelölő) a HLR-ben (home location register – ez tartalmazza, h ki vagy, hol vagy, milyen szolgáltatások vannak számodra engedélyezve, stb), akkor talán nincs ilyen roaming hangpostázásra esély… ha mindekettőt kikapcsoltatod… hmmm. majd nézd meg az első roaming-os tel.számlád és számolj be róla. :)

kisember

a legrosszabb hogy kikapcsoltatod
aztan a szolgaltato idonkent csak ugy magatol visszakapcsolja
en a hangpostaval birkoztam honapokig
kikapcsoltattam, 2 het mulva ujra ment… ujra kikapcs, par het es ujra volt
irnom kellett nekik levelet, hogy NE
azota nincs

vicces

(((Virgil)))

Nagyon egyszerű a dolog, a szolgáltatónál jelezni kell, hogy nem kell hangposta és majd ők inaktiváljál. Innentől kezdve nem fog megjelenni a az átirányítás felirat.
Illetve, ha van olyan funkció az előfizetésedre aktiválva, hogy ha nem vagy elérhető, vagy nem veszed fel, stb… akkor egy másik számra csörögjön ki, akkor is megjelenik az “átirányítás aktív” felirat.

lacol

handrás,

készítettem neked egy öntapadós matricát, ami pont letakarja a “all forwarding active” ablakot.
ha nyomhatok egy kövéret a bmw-dnek, átadom:)

laco

handrás,

készítettem neked egy öntapadós matricát, ami pont letakarja a “call forwarding active” ablakot.
ha nyomhatok egy kövéret a bmw-dnek, átadom:)

Mosi

Ez nem a hangposta miatt van, ez egy rendszerparaméter, minden hívásnál látod (MSC küld egy kódot a telefonnak, ami ezt a szöveget teszi ki a képernyőre, ez pedig arról szól, ha van esetleg valamilyen átirányításod, akkor akkor a téged hívó tájékoztatva lesz)
Változtatni igazán csak a HLR-ben lehetne hekkeléssel.
Ez egy ilyen buli :-)

lacc

nekem az segitett, hogy kikapcsoltattam az adathivas es faxhivas atiranyitasat foglaltsag eseten. a hivastartas/varakoztatas nem okozza ezt.

mish

Szerintem így: kettőskereszt 21 kettőskereszt, majd hívás gomb…

retomik

Nekem nincsen se hivasvarakoztatasom se hangpostam pannonal hasznalom es nincsen hivas atiranyitas aktiv szoveg!

henry

Vegyél más telefont. Azokon hozzáférsz a gombokhoz. Mert ugye az iPhone-hoz nem kell az a rohadt stílus….

itt a megoldás, szintén iphone, szintén idegesített. t-mobile üsz. megoldotta. egy kódot kellett beírni a telóba: ##002# majd hívás. ez garantáltan töröl minden átirányítást. el is tűnt a felirat.

Blaci

Bocsánat a pihenés megzavarásáért, de azóta sikerült működő megoldást lelned? Előre is köszönöm!

Radi8tor

T-Mobile ÜFSZ nem tudott segíteni csak Hangpostát kikapcsolni, de a hívások továbbra is a nem létező hangpostába mentek.
##002# kód segített végre kicsörög több mint 1 percig az iPhone
Már csak azt kéne megoldani hogy hosszabb csengőhangot lehessen rakni rá mint 40 mp.

fecogee

ha kikapcsolt a telefonod, a T küld SMS-t ha keresett valaki. Ezért írja ki. Mondd le ezt a funkciót, és voala… Tesztelver Nokia E65-n.

Milán

Hát igen, ez még így 2012-ben is fennálló probléma:D Az elmulasztott hívásokról küldött SMS értesítés kiakpcsolása tényleg megoldotta a problémát..:D