Exkluzív tartalom a hazai megjelenésű Steve Jobs könyvből

Még több, mint egy hét van hátra a Walter Isaacson által írt Steve Jobs önéletrajzi könyv megjelenéséig, de a HVG Kiadó Zrt. és Budaházy Árpád jóvoltából hozzájutottam pár érdekes morzsához a magyar fordításban megjelenő könyvvel kapcsolatban.

Először is egy kép a könyv borítójáról, így fog kinézni az itthoni kiadás:

A képre klikkelve meg lehet nézni eredeti méretben is.

De, ami tényleg exkluzív és elsőként tőlem tudhatjátok meg (na jó, meg a szifon.com-os srácok is ott voltak 🙂 ), az az alábbi fejezet, aminek az az érdekessége, hogy az angol nyelvű kiadásból teljesen kimaradt, pedig a kéziratban benne volt, de valamiért az angol kiadás felelős szerkesztője végül kihúzta a könyvből (senki nem tudja miért). Íme a fejezet, amit csak az itthoni könyv fog tartalmazni (handras.hu exkluzív only).

Több ilyen fejezet is van, ami az angol kiadásból kimaradt, viszont a HVG által kiadott magyar fordításban benne lesz, nem akarom lelőni az összes ilyet, aki megveszi a könyvet, úgyis elolvashatja majd.

Megtudtam egy csomó érdekességet is a hazai kiadással kapcsolatban. Például, hogy hogyan kapta meg a kiadó TOP SECRET feliratú csomagban a kéziratot, mennyire nehéz volt a fordítás, hogy a sok angol kifejezés, ami az önéletrajz jellegéből adódik érthető legyen a magyar kiadásban is, hogy a könyvben szereplő képeket igencsak drágán meg kellett vásárolni, ezekhez külön szerződéseket kötni, stb. Az egyik ilyen szerződés is vicces történet, mert van egy Pixaros kép a könyvben, amit a Disney-től kellett megvásárolni, a Disney pedig cuki Mickey egeres levélpapíron küldte a szerződést 🙂

Van még sok-sok ilyen érdekesség a Steve Jobs könyvvel kapcsolatban, nem akarom ezeket mind megírni, mert ezekről lehet majd többet is megtudni azoknak, akik elmennek jövő héten a premier előtti bemutatóra, ahol beszélgethetnek a kiadó munkatársaival, illetve a fordítókkal is, akik összerakták a több, mint 700 oldalas könyvet.

Egyelőre nem árulhatok el pontos időpontot, illetve részleteket a bemutató estéjéről, de jövő héten ha már minden 100 százalék, akkor természetesen megírom időben, hogy hol és mikor lehet megszerezni a könyvet egy nappal a hivatalos megjelenés előtt, gondolom sokan alig várják, hogy belekezdjenek az olvasásba. Már így is többet árultam el, mint lehetett volna… 🙂