27%-ra emelik az áfát

Gratulálok, ismét egy újabb csodálatos ötlet:

“27 százalékra emelik az általános áfakulcsot, megszűnik az adójóváírás és a félszuperbruttó, a munkavállalói egészségbiztosítási járulék egy százalékkal emelkedik – jelentette be a 2012-es költségvetés sarokszámait ismertetve Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter szerint 1,5 százalékos lehet a hazai növekedés, a kormány korábban 3 százalék feletti bővülést várt. A lépések egyértelműen adóemelést jelentenek, melyek közül az áfa emelése és az adójóváírás megszüntetése a legszegényebbeknek jelenti a legnagyobb terhet. Matolcsy szerint viszont ez nem megszorítás.”

forrás: index.hu

Ez az srácok, így kell ezt. Zseniálisak vagytok. Ezzel meg is szűnik majd a munkanélküliség, egy csomó embernek megvan az új biznisze: számlagyár

Én mondjuk megemeltem volna az áfát 100 százalékra, csak hát értem én az EU ezt azért mégsem engedné, ezért a max 27-et lehetett csak behúzni.

A legdühítőbb ebben az egészben, hogy masfél éve hazudnak bele a képünkbe: NEM LESZ ADÓEMELÉS! NEM LESZ MEGSZORÍTÁS! Persze a legtöbben tudták, hogy ez hatalmas kamu, de azért sokan abban is reménykedtek, hogy majd mondjuk tényleg valami okos gazdaságpolitikával, a költségek csökkentésével oldják meg az ország gazdasági problémáit. Hát nem.

Ha nem üvöltötték volna bele ezt a fenti két mondatot a mikrofonba minden alkalommal amikor csak megszólaltak, még a választások után is, nos akkor nem szólnék most egy büdös szót sem, bár akkor is elég morcos lennék.

Így viszont annyit szeretnék üzenni a kormánynak: A KURVA ANYÁTOKAT!