Megjöttek az új Airek és Mac minik. Teszt!

102 komment

Befutott az első szállítmány a múlt héten bejelentett gépekből, el is végeztem a szokásos teszteket, mert gondolom sokan kíváncsiak az új gépek teljesítményére.

Kezdjük a MacBook Air-rel. Nem kérdés, hogy az új MacBook Air baromi jó kis frissítést kapott, visszakerült bele a sokak által hiányolt világító keyboard, kapott Mennykő csatlakozót, meg persze belepakolták az öreg core 2 duo procik helyett a legújabb i5-ös illetve i7-es processzorokat. Nézzük mit jelent ez a gyakorlatban, vajon jelentősen gyorsultak e a gépek, vagy csak parasztvakítás a processzor upgrade. Nem az.

Amint az a charton is jól látszik gyakorlatilag a duplájára nőtt az új MacBook Airek sebessége, mind a 11-es mind a 13-as alapmodell szépen lepipálja a tavalyi modelleket, az i7-es CTO gép pedig majdnem eléri a 13-as MacBook Pro sebességét. Ettől függetlenül szerintem nincs értelme i7-es MacBook Air-t vásárolni, hiszen az SSD-nek köszönhetően a napi feladatok már a 11-es MacBook Air-en is sokkal gyorsabbak mint egy normál HDD-vel szerelt MacBook Prón. Fordítsuk le ezt percekre. Például ha egy videó render idejét nézzük, akkor majdnem mindegy, hogy 25 vagy vagy 30 perc alatt végez a gép i7 illetve i5 procin, az viszont nem mindegy, hogy 30 perc vagy 1 óra alatt fejezi be a renderelést i5 illetve core 2 duo processzoron.

Elvégeztem a videókártya sebességtesztjét is, és ahogy az várható volt az Inteles kártyával nemhogy gyorsultak a gépek, de még egy picit lassultak is, viszont ez majdnem mindegy, mert játékra az előző modell sem igazán volt alkalmas, második monitort meghajtani pedig ez a teljesítmény is bőven elegendő. Nyilván az üzemidő miatt kénytelen volt valahol kompromisszumot kötni az Apple, az i5 mellé nem igazán fért volna el egy jelentősen gyorsabb viszont többet fogyasztó GPU.

Összességében szerintem nagyon jó kis gép lett az új Air, nem kérdés, hogy idén ez lesz a legjobban fogyó gép. Mindent tud amit kell, most már gyors is, könnyű is, vékony is, cuki is, és az ára is csökkent egy picit. (a barátnőm már ki is találta, hogy le kéne cserélnie a MacBook Próját egy 13-as Air-re, szóval lesz majd egy eladó 13-as MacBook Prónk hamarosan…)

Na nézzük milyen lett a Mac mini. Erről most nem fogok sokat írni, mert nagyon röviden tudom jellemezni az új Mac Minit: tökéletes

De tényleg. Az utóbbi időben nem nagyon fogytak nálunk a minik, mert bár cuki gép, egy asztali gépnél az is elvárás, hogy gyors legyen. Hát most gyorsak lettek. Az alapmodell is kétszer gyorsabb mint az elődje, az erősebbik mini pedig megveri az i7-es procival szerelt 13-as MacBook Prót, ráadásul a nagyobbik minibe erősebb GPU is került, tehát akinek fontos a gyors VGA könnyedén tud választani.

Én mondjuk ha Mac minit akarnék vásárolni biztos, hogy az alapmodellt venném, a vásárlók viszont máshogy döntenek. Megnéztem a webshopunkban a rendeléseket és azt láttam, hogy tíz rendelésből nyolc az erősebbik minire vonatkozik. Érdekes, pedig ha felbővítjük a 2.3-as gépet 4 giga ramra, akkor is 47000 forinttal drágább a 2.5-ös gép.

Én azt mondom, hogy jók lettek az új gépek, nem csak egy apró ráncfelvarrást kaptunk, hanem jelentősen gyorsabb gépeket. Az xms.hu-n a Mac mini illetve a MacBook Air termékoldalakon látható, hogy bizonyos modellek már raktárról vihetőek, remélhetőleg két héten belül befutnak a magyar billentyűzetes Air-ek is.

Végezetül egy értékelés:
MacBook Air: Instant Get
Mac mini: Instant Get

102 komment

Neton

Kétszer szerepel az egész teszt a postban. :D Amúgy jó kis teszt. Már csak az új Macbook Pro-ra vagyok kíváncsi. Szólsz majd, ha megjöttek, mert akkor bescrolloznék kipróbálni egyet. :D

Rakoo

Milyen új macbook pro???? valamiről lemaradt ..azt is frissitették???

SBridge

hali,
a 11″ és 13″ modellekben nem ugyanaz az ssd chip (samsung vs toshiba) van _állítólag_ .
jelent ez valamilyen látható különbséget, mert ugyancsak _állítólag_ valamelyest gyorsultak az írási/olvasási sebességek az előző modellekhez képest…

Xavier

A Mini bővítések kissé elszállt áron vannak…

4 GB RAM – 13.000 Ft??? Ennyiért a 2×4 GB-ot kapom meg bárhol máshol.

750 GB-os HDD – 43.000 Ft??? 1 TB-os kerül 23-25.000 Ft-ba.

Mondjuk a Mini is kellemes 20 eFt-al drágább, mint az osztrák sógornál (nekem speciel km-ben teljesen mindegy, hogy az XMS-be, vagy egy osztrák shopba megyek vásárolni, összeg szerint meg egyértelmű, hogy inkább a határ túloldala a nyerőbb).

Reb

“az SSD-nek köszönhetően a napi feladatok már a 11-es MacBook Air-en is sokkal gyorsabbak mint egy normál HDD-vel szerelt MacBook Prón. Fordítsuk le ezt percekre. Például ha egy videó render idejét nézzük…”

András ez elég relatív, hogy kinek napi feladat. :)

Jók az eredmények de én egy 11es Airt nem izzasztanék… még talán a 13mast se. Vékony, pici nem biztos, hogy hosszabb távon nem halna be izmosabb munkán.
Szaladgálni meg asztalnál nagy monitorra kötni teljesen tökéletes, de inkább csak ténylegesen napi feladatokra, ami nem hajtja porrá. Szerintem.

Amúgy meg hsz-eket olvasva: this country is going to hell…. már csak az az új, amit 2 hete frissítettek? :D

Xavier

Handras:

Tudom. A Minibe való 4 GB-os 1333-as SODIMM kerül 6.5-8 eFt-ba (attól függően, hogy Kingston, Kingmax, vagy Hynix a márka).

Az iFixit szerint meg pont, hogy könnyen cserélhető a 2,5″-os HDD.
(Régebbi 2010-es modellben én is cseréltem és kb. 5 perc volt.)

De még ha komplex művelet lenne, akkor is értelmezhetetlen a több mint 2x-es ár.
750 GB-os 2,5″-os HDD már 18 eFt-tól kapható, 43 ezret akkor sem ér meg, ha Steve Jobs személyesen csavarozza be a gépbe és dedikálja :D

Lacc

Ejj. Ha kisebbik mini gpu teljesítménye nem lenne még az előző modellnél is (igaz csak kicsivel) gyatrább, akkor most lehet megleptem volna magam rövid időn belül az első macemmel :) Inkább spórolok egy iMacre :F

Somez

Handrás: Lehet korábbi postban már írtad valahol, de ebből a mostaniból hiányzik. Az új Airek RAM-ja nem bővíthető utólag, mert az alaplapra vannak integrálva. Az SSD viszont az előzetes hírekkel ellentétben cserélhető. Biztos van olyan vásárló, akinek ez hasznos infó.

Attila Gabor Horvath

Tök jó Magyarországra befutottak az új Airek, engem meg hülyítenek lassan 1 hete itt Írországban ma jön, ma biztosan jön aztán semmi…..

Géza

A többi gép nem Lionnal van, de valami upgrade kupon van hozzájuk vagy hogyan?

giotto

Arról meg esett szó a tesztben pont amit vártam hogy a mostani alap mini grafikus teljesítménye (intel HD) bizony elmarad az előző, elég jó teljesítményétől!!! Nekem a Gforce 320M-et eddig nem sikerült kiakasztanom és a gépet sem! Kerestem pár tesztet és nem voltak elájulva az intel HD 3000 teljesítményétől!

Pix

Jól látom, hogy megváltozott a véleményed a Miniről?
Ajánlani is fogod a vásárlóknak és ha igen kiknek?

kukacwap

Kár hogy a teszt nem tegnap jött ki, akkor lehet nem upgradeltetem i7-re a procit. Nem voltam biztos, hogy elég lesz-e nekem az i5-ös teljesítménye. Sebaj, nem olyan vészes a különbség.

Attila

Sziasztok , ez nem pont idevág de azért megkérdezem.Sima fehér MacBookot újjonnan már nem is tudok venni :/ ? mert az air nekem tul kicsi és nincs benne dvd olvasó a pro meg túl nagy és drága.

wow10

mi különbség van az i5 2 magos és a i7 2 magos közt?

mennyi rammal érdemes 64 bites os x-t feltenni a gépre?

WTF

Handras: most szőrszálhasogatok kicsit, mert a thunderbolt az pont nem a mennydörgés, hanem a villám (ugyanaz mint a lightning) :P

Amúgy mi kicseréltük a winyót a MBP-ban házilag, most meg nem mondom, hogy melyik márka (nálatok is kapható amúgy) 500 gigásra, természetesen laptopba való, 10 perc volt. Ebből 5 lecsavarozni, meg visszacsavarozni a hátulját. Ennyi. Ellenben 2 óra oprendszer + TM-ből adatok visszarakása, inkább az a hosszú…

WTF

Hmmm, magyarul nagyon üt ez a mennykő csatlakozó amúgy :D

Ja, a winyó csere házilag sztem csak annak ajánlott, aki már látott gépet belülről (és tudja is, hogy mi micsoda benne).

WTF

Handras: na ezért kéne a szerk gomb, azt hittem, hogy MBP-ról van szó (nemtom miért, tekintve, hogy minikről szól a cikk, meg az air-ről…facepalm). Minit nem láttam még szétszedve, úgyhogy azzal nem kisérleteznék tényleg.

Xavier

Handras:

“en biztos, hogy nem fogk neked winyot belepakolni, mert hidd el: szopas”

4 csavar és a csatlakozó lepattintás + a keret leszerelése a winyóról a sarki fűszeresnek sem okozna túl nagy problémát, de ők nem is kérnek 43 ezret egy 18 ezres termékért (de mindenesetre elég szép a szervizdíjatok, ha 25 eFt egy vinyócsere, ezt a legsilányabb PC-s sufnibolt is ingyen, vagy pár száz forinttért megteszi).
Inkább mond azt, hogy nincs elég embered, időd stb. hogy ilyesmivel foglalkozzatok, a kedves vásárló, meg oldja meg magának, ha nem akar CTO gépet rendelni horror összegért. Ez lehet, hogy nem lesz annyira európai, de legalább igaz lesz.
Arra azért kíváncsi volnék, ha egy Minivel és egy terrás vinyóval beállítanék egy Apple Store Genius barjához, akkor hány perc alatt készülne el a csere és kérnének-e a köszönömön kívül mást is (max esetleg megkérdeznék, hogy második vinyónak lesz-e, vagy cseréljék a régit)…
Én csak annyit tudok biztosra, hogy mikor Angliában bad blokkos lett egy ágyról leeséstől a MBP-m vinyója, akkor mosolyogva egy szóra elvették és kicserélték a hozott hdd-re és az adatmentést is megcsinálták rá, pedig már rég nem volt garanciális a készülék és ami a lényeg, nem számítottak fel semmit a műveletért.

“az olcso rammal egyebkent az a baj, hogy olcso aron van, csak epp sosincs belole raktaron.”

A gond az, hogy szinte csak ennyiért van 4 GB-os 1333 MHz-es SODIMM RAM és bárhol néztem (most a kedvedért meglestem 10 különböző hazai internetes webáruházat) mindenhol van raktáron.

De ez az XMS részéről számomra már régről ismert dolog. Anno egy Core Duo-s iMac-be ajánlottatok nekem 32 eFt-ért 2 GB RAM-ot, amit végül a tőletek két sarokra lévő PC-s boltban 11 eFt-ért vettem meg és a mai napig kiválóan működik. Akkor is az volt a magyarázat, hogy nem lehet kapni olcsó memóriát. Persze, mindenhol máshol lehetett kapni.

De hagyjuk ezt, csupán rossz szájízzel olvastam az áraitokat és meglepett a magyarázatod. Ma amikor két kattintással felmérhető a hazai boltok kínálata és meg is rendelhető ugyanezzel a lendülettel, akkor elég vicces (vadkelet európai) kifogás az, hogy nem lehet olcsóbban kapni valamit.

Tony

Olvasva hogy a honatyak ipad2 hasznalnak, azon csodalkoztam el hogy hogyan lehetseges hogy a 3G modeleket 130k ert szereztek be , mig az xms-en 177k darabja ?

Turrican

Könnyű a Mac Miniben a HDD csere? Aha… lófaszt könnyű, cimbora! Már a spaklis Minitől is kivert a víz, meg elfogyott egy doboz nyugtató, az új szétcsavarós széria meg inkább nőgyógyászoknak ajánlott. Könnyű, az hát! A faszságokkal dobálózni.

Xavier

Turrican:

A tavalyi szériás cuccban már cseréltem vinyót, nem volt nagy történet. Ha előtte megnézted a leírást, akkor pár perc alatt szét lehet kapni (persze kell megfelelő szerszámkészlet).
Az új Minit meg szét se kell bontani annyira, szó szerint 5 csavart kioldasz, kipattintod az alaplapi csatlakozót és kiemeled a helyéről. Fentebb linkeltem a képes útmutatót.
Az más kérdés, hogy egy vadonat új, garanciális készüléket nem akarok szerelgetni, így ott fogok vásárolni, ahol ezt megteszik és nem kérnek el érte horror összegeket (mondjuk lehet, hogy az eladó nem fog tudni magyarul, de kedves lesz és mosolyogva kiszolgál és nem kifogásokat keres).

Tomi

Felvetődött bennem egy kérdés (valószínűleg egyértelmű)…
Azt értem, hogy azon modellek, amik direkt Európába jönnek, azokhoz eleve nálunk is használatos adapter/illetve csatlakozó kábel van csomagolva.
De ha egy minit vesz vki pl. az USA-ban/Angliában, majd haza jön, ebben az esetben csak kábelt kell cserélni és kész, a beépített táp több feszültséget tud kezelni?

kollega

Direkt a vita miatt szétszedtem mindkettő generációs minit, annyi a változás, hogy lejjebb van az alaplap kb. 3 milliméterrel mint a régiben, ki kell szedni 8 csavart (3 a hűtő rögzítése, egy a passzív hűtés borítólemezén, 4 db a merevlemez borítólemezén, majd le kell szedni a SATA csatit az alaplapról utána szépen finoman kibuktatni a merevlemezt, utána leszedni róla a hőfok érzékelőt és a sata csatlakozót átrakni az újra, majd jön a nehezebb része, visszarakni úgy hogy rendesen üljön a bakokon bent hátul, visszarakni a borító lemezt úgy hogy ne buktassa ki a SATA csatit az alaplapról (ez a része erősen szopóálarc) utána csavarok minden vissza. Az összes csavaron és a gumi bakokon azonnal látszik a piszkálás szóval erősen gari vesztés szagú az egész.

ballor

Én nem találom, vagy nem is volt ilyen teszt az új iMac gépekről? Szívesen venném, talán pár embernek meghozná a kedvet. ha volt, akkor elnézést. Utóbbi esetben kérek egy linket.

Szépek ezek a diagramok. Mivel készülnek?

László

Az új mini meg tud hajtani kettő monitort? Ha a monitorok csatlakozása nem speciális (nem thunderbolt), akkor milyen megoldás van, és kb mennyi költséggel lehet számolni? Gondolom ha nem valami brutál grafikai teljesítményre van szükség, akkor ezt simán bírja a mini?

Petike

Kedves Handrás, az xmsben az ájpedeken miért samsungos és nokiás háttérképek vannak? Az nem egy apple bolt?

Lenny

Biztos unalmas már, de azért leírom, hogy annyira zavaró az angol kifejezések indokolatlan használata… Billentyűzet helyett keyboard… Grafikon helyett chart… A thunderboltot meg leírod magyarul… (ok, vágom, nyilván az poén volt) Tudom, te blogod meg te vagy a főnök itt, de akkor is. Semmi értelme.
Befogtam.

Ja, az Airek faszák, ha lenne 15-ös tuti az lenne a következő gépem.

klarky

Azért az vicces, h ilyen értékű gépeknél azon megy a rugó, hogy mit és mennyiért lehet cserélni, hogy lehet szétszedni, stb.-stb.

Nekem úgy rémlik, h a Mac-et anno úgy reklámozták, hogy vidd haza, csomagold ki, dugd be a konnektorba és kész.

Egyáltalán nem is értem, h miről beszéltek itt? Most a következő lehet:

a., a fenti példa már nem igaz, ugyanúgy kell vele szarakodni, mint egy dzsunka PC-vel,
b., a fenti tény igaz, csak itt vágy van, pénz nincs, azaz fillérbaszók a userek és azon jár az eszük, hogy megveszik a legolcsóbb gépet és majd otthon megbuherálják (az alma logo azért kell)
c., ha azt írom, h hülyék vagytok biztos páran megsértődnek

Szóval???

kukacwap

Tudom, hogy ez egy ilyen nap, de ha már pont szóba került a bővítés és az árak. Hihetetlen, hogy az európai apple milyen árakon árul. Én Szingapúrban élek, és itt rendeltem meg az Air-t. Az i7 upgrade 132SGD (egész pontosan 20 rongy HUF-ban). Már épp akartam írni, hogy inkább Handris számolta el az árakat, mert hogy már megint ott a dupla szorzó. Ugyanez igaz USA storeban, ott 100 dolcsi a felár az i7-re. Az meg ugye még magyar áfával is csak 23k lenne :) Szóval, ijoe vagy elszámolta magát, vagy EU-n kívüli forgalmazótol szerzi, vagy Handras hackelte meg az apple német oldalát. :D Mindenesetre így értem miért mondod, hogy nem éri meg az i7 upgrade. 45-ért tényleg nem, 20k-ért (kb 7%-os felárért) igen.

amúgy a cégem laptop szervizeléssel foglalkozik, valahol igazat adok mind a két félnek. Egyrészt Xavier csak kifele nézte a szerelést, és mint a kolléga kiemelte, a visszaszerelés a szopó, és fontos kiemelni, hogy ugye otthon gar vesztéssel jár. Ha meg külföldön ingyen cserélik a harmadik fél alkatrészét, az az ő pozitívumuk és örülünk neki, de ezt már Fletó is megmondta jópár éve (ezért is élek SG-ben…).

Lavínia

Hali!
Most aztán tényleg nem tudok dönteni az új 13-as air és a 13-as pro között. Igazából nekem csak netezni kell+ filmeket, sorozatokat nézni, de mindenképp szeretném lecserélni a macbookomat, mert már eljárt felette az idő. Az air mellett a design + a súlya (amivel engem, mint csajt meg lehet venni :) ), a pro mellett meg úgy minden más szól…? btw szerintem nem éri meg a drágábbik 13-as prot megvenni, ugye? Teljesítményre nem tud annyival többet vagy…? :) köszi a tippeket előre is! ;)

Dominik!

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mondjuk a 11 colos, 1,6 GHz-es i5-ös gép mennyire viszi folyékonyan a videókat, illetve mennyire élvezhető sebességgel tölti be a youtube-on a HD videókat? Valaki tudna tapasztalatból mondani eredményeket? Előre is köszi, nagyon fontos lenne egy-két őszinte tapasztalat!! kösi :)

Lavínia

haha, humor herold… na de most komolyan: csak azért, mert nem értek ilyen mélységben a gépekhez és nem e körül forog az életem, még nem vagyok hülye p*csa. köszi a bizalmat :)

Ferrer

Handras, már megint kitörölted a kommentemet, hogy a fene egyen meg!

brokesz

Jó lenne a makkmini, de meglőtték szvsz az optikai meghajtó hiányával. Legalábbis számomra így nem alternatíva.

Tomifinn

Handrás!
a régebbi aireket olcsóbban nem adjátok el,vagy azok teljesen elfogytak?

olaszkolbasz

lavínia: 11″ macbook air:) egy nőnek pro szerintem rohadtul nem áll jól.
VAGY asus eee pc, többi mehet ruhákra, meg smink készletre LOL.

ScoTTThun

Ha már szóba került a szervizelés. Bementem egy bazinagy, 27 colos iMac-el, annyi hibával, hogy foltos a képernyő, de elküldtetek ide, meg oda, holott nálatok vásároltam és garis volt még javában. Erről ennyit. Nálatok többet nem vásárolok.
Oda megyek, ahol helyben megoldják a bajaimat. Budapesten van egy rakás ilyen cég.

LvS

Almariumnak van egy rendes telefonszama is ami kapcsolhato es esetleg fel is veszik? :)

Exkali

András, egy kérdésem lenne. Macbook Pro 13-as I7-es gépem van 19 hetes, 65 töltési ciklus. Az aksi új korában 95%-os volt, bármit csináltam nem ment e fölé. Most 90%-os. Ez szerinted normális, vagy érdemes lenne megnézetni? Köszönöm

Exkali

Köszönöm a választ. Ezek szerint ez akár hiba is lehet? Nyilván számtalan macbook pro átfutott már a kezeid között. Normális esetben egy dobozból kiszedett új gép aksija 100 %-os, vagy találkoztál már ettől kisebb értékkel?

ScoTTThun

Nos, akkor legközelebb oda viszem és reportolom az eredményt.

Nauro

Csak csatlakozni tudok az elöttem írtakhoz, ha lesz egy kis időd dobd majd össze az iMac teszteket is Handrás. Más: talán most már a 13as pronál jobb választás a 13as air. SSD miatt mindenképpen, grafikai és processzor teljesítmény is hasonló. Felbontás is jobb. Egyedül a csatlakozókban és a superdriveban van hiány.

kosztalma

“Egyedül a csatlakozókban és a superdriveban van hiány.”
Az Ethernet és a Firewire 800 a legtöbb embernek nem kell, MBA Superdrive meg ráköthető USB-n.

kukacwap

Lavínia: ugyanebben a cipoben jartam, egeszen az uj air-ek bejelenteseig. Most mar egyertelmuen nekem (meg a leirtak alapjan neked is) az jobb megoldas, ha nincs szukseged DVD-re. A teljesitmeny kulonbseg nem akkora, hogy az napi hasznalat mellett eszreveheto legyen. De amugy akar a 11″-os air is alternativa lehetne, nem? vagy az martul kicsi?

Deniel

Xavier:

“De még ha komplex művelet lenne, akkor is értelmezhetetlen a több mint 2x-es ár.
750 GB-os 2,5″-os HDD már 18 eFt-tól kapható, 43 ezret akkor sem ér meg, ha Steve Jobs személyesen csavarozza be a gépbe és dedikálja ”

Plusz baj csak az, hogyha te cseréled ki otthon a vinyót garancián belüli időszakban, akkor ugrott a garanciád:) Na ez a kicseszés:)

zegige

“Végezetül egy értékelés:
MacBook Air: Instant Get
Mac mini: Instant Get” kihagyhatatlan volt :D

csigger

Csak engem zavar ennyire, hogy a 13mas MBP és a 13mas Air között ilyen kicsi a különbség?! Hol van itt értelme a PRO megnevezésnek?!

ezsiga

Csak azt mondjatok meg, az AMD-s videokartyaval szerelt mac minin lehet-e elmeletileg full hd-t vagni. Azert elmeletileg mert gondolom senkinek nincs meg tapasztalata.egy kissrbb studioba kene,

Neton

Csak hogy a memóriás témát: A memó upgrade filléres itthon, nézzük meg a hivatalos angol upgrade árakat. Brutális +4 giga ram-ért elkérni több, mint 100 fontot. :D Tényleg, ha külföldön veszek egy iMac-et, de akarok bele +4 giga ramot, akkor ti bele tudjátok rakni? :P

ezsiga

Csak azt mondjatok meg, az AMD-s videokartyaval szerelt mac minin lehet-e elmeletileg full hd-t vagni. Azert elmeletileg mert gondolom senkinek nincs meg tapasztalata. Egy kisebb studioba kene

ezsiga

Csak azt mondjatok meg, az AMD-s videokartyaval szerelt mac minin lehet-e elmeletileg full hd-t vagni. Azert elmeletileg mert gondolom senkinek nincs meg tapasztalata. Egy kissebb studioba kene

Attila

Amúgy ezek az uj Air-ek erősebbek jóval minta sima fehér MB? Ti ha szeptember környékén készülnétek MBot venni milyet vennétek?

(ha ennek baromira nincs itt a helye,nem vág témába nyugodtam moderáljátok ki)

Xavier

Deniel:

“Plusz baj csak az, hogyha te cseréled ki otthon a vinyót garancián belüli időszakban, akkor ugrott a garanciád:) Na ez a kicseszés:)”

Ezért kell ott vásárolni, ahol a hozott alkatrészt is beszerelik és megmarad a garancia, vagy ami a legfontosabb, ők maguk beszerzik a kívánt alkatrészt és azt normál kiskereskedelmi áron számolják, nem 2-3x-os áron.
Mint kiderült szerencsére itthon is van pár forgalmazó, amelyik ezt alapból megteszi.

Én nem a házi szerelést szorgalmaztam, csak rámutattam, hogy nem annyira macerás a vinyó és memória cseréje, hogy ez 20-30 eFt plusz kiadást megérjen.

iSultan

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Nem tudom hogy melyik gépet vegyem.

13″ -as Macbook Air 256 SSD-vel 450e Huf vagy a 13″-os Macbook Pro-t 2,3 Ghz i5 345e Huf-ért. Teljesen álltalános használatra lenne, net facebook facetime email.

Előre is köszönöm a válaszokat.

DonUzsiDoboz

Sziasztok!

Az “Apple érzés” 2007 augusztusában kerített hat-ALMA alá egy iPod Classic személyében. Majd egy év múlva az iPhone 3g beszerzése a hivatalos forgalmazás napján tovább növelte bennem ezt az érzést. Az iPhone4-ről nem is beszélve. :)
És most tartok ott, hogy szeretnék váltani PC-ről Mac-re. Ez így nem igaz, évek óta szeretnék, de most már napi szinten ott van a fejemben a váltás gondolata. :)
Jelenleg egy 2,66Ghz-es Intel Core2Duo-s gépem van 6Gb memóriával és egy G-Force 8800Gt kártyával, Win7 64bit-es oprendszerrel (tudom, nem egy mai vas… 2008 januárban épített konfig). Ezt a gépet megtartanám a Microsoft FlightSimulatorhoz. :)
Eleinte iMac-ben gondolkoztam, de az új Mac mini nagyon szimpi lett ami a meglévő Eizo monitorommal szerintem remek párost alkotnának.
A kérdésem az erősebbik minivel kapcsolatban, hogy (jelenleg) Adobe CS4, (vmikor meg) CS5 zökkenő mentesen futna rajta? Ezekből is Photoshop, Illustrator és InDesign ami fontos nekem.
A régi munkáim amik windows alatt készültek, kompatibilisek az OSX alatt futó Adobe CS-sel? (A fontokat tudom, be kell szereznem mac-re is)
Gondolom az mkv-s 1080p-s filmek lejátszása nem jelent gondot a mininek.
Valamint ha jól sejtem, akkor coax digikábellel házimozi erősítőre kiküldi a Dolby Digital és DTS hangsávokat is?

Válaszotokat előre is köszönöm!

üdvözlettel,
DonUzsiDoboz

attila gabor horvath

Sziasztok

Lenne egy olyan kerdesem, hogy… Par napja vettem az Air-em elso nap a dobozbol kiveve kozel 7 ora feltoltesi allapotot irt es mindig akkor toltom csak mikor mar lemeritettem. Viszont most full toltessel se ir tobbet 3,5-4 oranal ugy, hogy szinte csak azok a programok vannak fent amivel telepitve volt gyarilag. Fenyero sincs maximumon es a billentyuzetvillagitast se hasznalom. Miert nem irhat nekem ugyanugy tobb feltoltesi idot, mint mikor eloszor hasznalatba vettem. Masik kerdesem, okoz e valamilyen szintem akumulator elettartam csokkenest ha toltom es kozben hasznalom? Vagy tovabbra is fullra meritsem es ugy toltsem es addig ne hasznaljam?

Koszi a valaszt.

mantrid

Sziasztok!
Csak a tényszerűség kedvéért:
Pont tegnap upgrade-eltem a Mac Mini 2011 base modellem(Core i5, 2,3 GHZ)
2 darab Kingston 4GB-s 1333-s RAM-mal,az egész bekerülési költsége 11000 FT alatt volt.

bery

Sziasztok!

Lenne egy kerdesem! A 2011es mac miniben lehet kesobb ( garancia utan) SSDt rakni?

kockafej

Sziasztok!Én is látom ezeket az árakat,és meg kell mondjam ez a ram engem is mellbe vágott…kivéve ha apple ram-ok!

Szóval a kérdésem az lenne,hogy mennyi esély van arra hogy Apple ram kerül bele?

Mert ha egy sima kingston,kingmax akkor ennyi pénzért tényleg bárki kicseréli saját magának….

Dani

Sziasztok! Nekem is lenne egy kérdésem. Ha vennék egy minit az amerikai storeból, az vajon működik az itthoni 230V-al? Mert ezekbe már bele van építve a tápegység, csak egy fali dugót adnak hozzá, tehát nem adapterről üzemel.