Brutál gyors lett az iOS 5 (Android is a levesben)

Korán reggel iOS 5 videót vettem fel, amikor feltűnt, hogy iOS 5 alatt iszonyú gyorsan tölti be a weboldalakat az iPad 2. Nemsokára kirakom a videót is, amin lehet ezt látni, de előbb egy gyors tesztet kipakolok, mert ezt még senki nem csinálta meg tegnap óta, legalábbis én nem találtam adatokat erre vonatkozólag.

SunSpider tesztet futtattam le iPaden, iPhone-on, iOS 4, és iOS 5 alatt, illetve bekerült a chartba egy Galaxy Tab 10.1, és a Samsung Galaxy S 2 is. A Galaxy 2 azért érdekes, mert a Galaxy 2 vadi új, kétmagos procival dolgozó telefon, míg az iPhone 4-em pont egy éves, ennek ellenére hajszálnyival gyorsabb csak az új Samsung teló.

Az is jól látszik, hogy az iPad 2 mennyire gyors lett, tényleg egészen elképesztő, hogy egy új szoftver ennyit tud gyorsítani egy változatlan hardveren, nem kérdés, hogy baromi fontos a jól optimalizált szoftver ezeken a kis vasakon.

Íme chartba szedve az eredmények:

PS: természetesen a felhasználói élmény még kismillió más dolgon is múlik, de azért a sebesség is elég fontos, én most eléggé örülök, hogy az Apple ráfekszik erre is.