iPad 2 a kezemben videó!

Már most már tényleg iszonyatosan mennék aludni a rákba, mert rohadt hosszú volt ez a nap, de amíg nem megy fel a videó a youtube-ra, addig kénytelen vagyok valamit csinálni, ezért firkálgatok ide. Komolyan ilyen hülye vagyok, hogy megígértem nektek, hogy reggelre csinálok videót az iPadről. Na mind1.

A lényeg a lényeg, kezemben az iPad 2, jobban mondva itt figyel most mellettem, és szép. Meg cuki. Meg fehér. Meg iPad is, meg INSTANT GET na! Előre szólok, tökmindegy mit írok, vagy mit veszek fel videóra, ez tipikusan az az eszköz, amit a kezedbe fogsz, aztán megveszed. Vagy még csak ki se próbálod, már amikor Steve bemutatta akkor tudtad, hogy veszel. És tényleg venni fogsz, meg még nagyon sokan fognak venni ebben az évben iPad 2-őt. Miért? Hát mert kurva jó lett. Ezért.

Tényleg sokkal sokkal vékonyabb, ráadásul kicsit könnyebb is lett, az üzemidő ami szerintem az egyik legfontosabb fícsör az iPad esetében, nos az meg nem változott, az engadget szerint még erősebb is lett mint a régi, nekik jó másfél órával többet bírt az új iPad a régihez képest.

Sebesség: hát az meg továbbra is gyors, sőt gyorsabb lett. Gyorsabban töltődnek be az alkalmazások, és sokkal lassabban fogy el a memória. Pipa, a sebesség mindig jól jön.

Már nem emlékszem, hogy a videóban elmondtam e, de a hátlapi kamerának semmi értelme, tényleg csak azért került bele, hogy kussoljanak végre azok a hangok akik emiatt fikázták. Gondoltam veszek fel pár videót, hogy legyen mivel tesztelni, aztán ahogy videóztam a Stripen a kocsi ablakából, a harmadik perc után kezdtem magam iszonyú hülyén érezni, hogy egy atom nagy táblával videózok kifele az ablakon. Nem kamera ez basszus, hanem tablet PC, kamerázzanak a Samsungos hülyegyerekek, mert én tuti nem fogok ezzel. Minden másra meg ott a Mastercard.

Facetime kamera is lett benne, iszonyú fontos volt, sokan majd emiatt megveszik, emlékszem egy éve hányan anyáztak, hogy nincs benne előlapi kamera, és jajj most mi lesz. Hát most benne van, de, hogy én nem fogok iPaddel facetime-olni, az hótziher, maradok az iPhone-nál.

OFF:
Holló Gábor a hirkereseő.hu góréja (nála lakunk, és nem hagy írni), azt kérdezi éppen miért nem írok a hírkeresőről. Kedves Gábor: most írtam. Tessék! Kattintsátok a hírkeresőt!

Vissza az iPadre: a kijelző ugyebár nem változott, retina display még jó ideig nem lesz (drága, nehéz legyártani, megzabálja a hardvert stb), az 1024-et meg nem lehet növelni a jelenlegi app kínálat miatt, szóval ez az egy dolog maradt a régiben, de én kiegyezem ezzel, mert viszont minden másban tényleg jobb lett az új iPad.

Nah, röpke fél óra alatt fel is ért a videó, ami ismét egy történelmi videó lett, hiszen Handras ismét hozzájutott egy baromi állat Apple termékhez Las Vegasban baby!, remélem értékelitek, hogy a pisilések kívételével azonnal megosztok minden kontentot! 🙂

Vasárnap megyek haza, és intézek nektek cool iPad 2 launchot az XMS-ben, reméljük kapunk mennyiséget belőlük, úgy érzem kelleni fog, mert amint kipróbálják az emberek, venni fognak, ez nem is kérdés.

Update: reggel hallottam a hírekben, hogy a legtöbb boltban elfogytak az iPad készletek, sok bolt előtt kétszer annyian álltak sorban mint tavaly az első iPad elrajtolásakor. Tavaly 300 000 darab iPad kelt el az indulás napján, a legtöbb elemző azt írja, hogy most 5-600 000 darab fogyott el. Nice.