Tablet összehasonlító táblázat (jól)

Tegnap este belefutottam egy táblázatba több külföldi oldalon is amin a tableteket hasonlítgatják össze. HP TouchPad, Motorola Xoom, Blackberry Playbook és persze egy iPad. Nézem, iPad… Miaf@sz??? Mellette három gyártó tabletje, amik nem kaphatóak, erre beraknak egy iPadet, amiből már elfogyott 14 millió darab. Ekkora baromságot már régen láttam, ezért kicsit átalakítottam a táblázatot: az iPadet kicserélve iPad 2-re, illetve kigészítettem néhány információval, amiket majdnem biztosra lehet tudni az iPad 2-ről.

Ki is kövérítettem néhány adatot, de főleg az árat, illetve a megjelenési dátumokat érdemes mazsolázni.

Egy dolgot kiemelnék: Sokan fikázzák az iPadet, mert szerintük nehéz. Szerintem ez hülyeség. Egy vastagabb könyvet is relatív nehéz tartani, meg hát az iPaden lehet hurcolászni az iBook alkalmazásban 100 könyvet is, de nem is ez a lényeg. Ha megnézzük a többi gyártó tabletjét, akkor jól látható, hogy a 10 inches tabletekkel egy évvel az iPad megjelenése után sem tudnak az iPad súlya alá menni, egyedül a 7 inches Playbooknak sikerül könnyebbnek lennie.

Bele lehetne menni még abba is, hogy éredekes harc lesz a piacért. Az összes gyártó harcolni fog az Apple ellen, miközben egymással fogják vívni az igazi harcot. Az Apple-t nem nagyon érdekli a piaci részesedés (persze azért az is érdekli őket), leginkább egy dolog számit, hogy több fogyjon az adott termékből, mint az előző évben. Tavaly 14 millió iPad fogyott, 2011-re 35 millió darab eladását várják az elemzők. End of story.

Update: MCS-nek is szemet szúrt a táblázat, ő is írt róla az appleblogon. Na most jól keresztbe linkeltük egymást 🙂