Personal Hotspot akksi teszt

62 komment

Többen is érdeklődtek, hogy mennyire meríti az akksit az iPhone-os Wi-Fi megosztás, ezért le is teszteltem gyorsan, mert én is kíváncsi voltam erre. Megosztottam a netet, és egy MacBook Próval rácsatlakoztunk a telcsimre. A MacBook Prón átlagos nethasználat ment folyamatosan egy órán keresztül, ez 15 százalék akksi időt szipkázott el az iPhone-ról. Szerintem ez egész türhetőnek mondható, elméletben több mint hat óra netezést tesz lehetővé, de azért ha nem használjuk a funkciót, akkor jobb kikapcsolni, mert akkor is erősen merül az iPhone ha nem csatlakozik rá senki.

62 komment

wow10

Ipadre nagyon durva dolgok jönnek. Eszméletlen jók lesznek, mintha új deviceot kapnának a tulajok! Nagyon el lett találva!!

kistamas

Handras!

iPhone 3Gs alatt egyszer csak feltűnt egy gomb a hangerőszabályzó mellett, hiába nyomkodom nem csinál semmit, nem tudod mi lehet az? Majd gondol egyet és eltűnik, aztán megint felbukkan. Valami tipp?

http://href.hu/x/e9e8 a kép.

Krisz

kistamas: sztem airplay lesz nem tom mi alapján működik, de a zenédet tudod kilőni apple tv-re v gépre wifin keresztül

kistamas

@TheMasterHealer: 4.2.1 alatt is van már AirPlay? És miért szívat engem, hogy egyszer előjön egyszer eltűnik, de ha rányomok akkor nem csinál semmit?! :D

Lvs

Handras, csak viccelsz hogy a harvardon diplomaztal.. Nem? :D
Am mit jo ez a twitteres layer :( ?

Mondjuk orulnek mar egy official facebook app nek mer az ilyen friendly meg fbpad az vicc also hatarat se surolja

Balázs

tygryss: én megvettem, (ha egyáltalán ugyanarról beszélünk) és az a tapasztalatom, hogy nappali fényben nagyonjó és nem hibázik ha nem rángatod össze-vissza, beltérben aztmondja, hogy időnként tartsd meg egyhelyben a telefont és nem is olyan jó. De kint marhajó, itt egy videó: http://www.youtube.com/watch?v=wL1Lj6_dd4U

HeYYOo

Milyen számokat szoktál gyakran hallgatni andrás??? tényleg érdekel!

gerike73

Emlékeztek, amikor megjelent az iPad, akkor egy júzernek Munkás Pityu azt válaszolta, hogy nem lehet majd megosztani a netet? ;)

RepaBali

Kistamas, légyszi adj egy linket az iPhone-os hátteredről, nagyon tetszik!

Muturko

Nekem bejön ez az új iPad-es téma. Igaz a lefelé görgetés kissé akadozik, nem az a megszokott iOS feeling. A többi viszont tetszik, főleg a kommentablak leereszkedése. :D

kiiso

Handras nagyon nyomjátok az imac és macbook pro akciókat, frissítés várható? :P

ihanga

“A MacBook Prón átlagos nethasználat ment folyamatosan egy órán keresztül, ez 15 százalék akksi időt szipkázott el az iPhone-ról.” És közvetlenül a pro mellé tetted ?

BoRRoNeo

Az akku nem linerárisan merül, 99%-ról egy 45 perces film lejátszása után 95%-ra merül, míg 50%-ról 35-re. Ebből adódóan a 6 óra hotspot becslés jelentősen eltúlzott.

Zozo

Lehet, hogy hülye kérdés, de van különbség az akksi merülésének a szempontjából, ha be van kapcsolva a wifi hotspot, de nem használja egy készülék sem, vagy ha csatlakoznak rá?

Balázs

Sziasztok!
Aki iPhone 4 16 GB készüléket keres az a Duna Plaza földszinti T-Mobile üzletben még talál készleten.

ÜDv: B.

Mr. Byu

Handras, azt is teszteld le pls, hogy mekkora a hatótáva a jelnek, milyen messzire tudja ez a kis szifon küldeni! (tehát pl. másik szobából felejtős-e) Thx!

Aaapppllleee

3G-s iPad-en van personal hotspot? ha igen kb. Mennyit merül tőle?

fotóriporter

Viktor: szerintem a videón bemutatott multitasking bonyolultabb, mint az iOS gyári megoldása, bár látványosabb, és mondjuk az előnyös, hogy nem kell mindennek a háttérben ragadnia.

fotóriporter

Handras: szerintem jó, hogy a wifi megosztás bekerül a telóba (remélem a 3Gs még megkapja), de nekem a 3Gs alig bír ki egy teljes napot, ha meghajtom és GPS-re mindenre a telefont használom, úgyhogy erre maradok inkább MiFi és egyéb eszközöknél.

ihanga

Az akku lemerülés csak addig lineáris amíg új az akku, általában fél év után már érezhető a különbség. A kapacitás is folyamatosan csökken.

Mr. Byu

Hát szerintem ez a hotspot funkció nem elsősorban arra lesz jó, hogy töltő nélküli iphone-nal, az akku kapacitásával vagánykodjunk, hanem természetesen a szifont töltőre dugva, pl. nyaralóban lehet így az “egész családnak” netet csinálni, vagy még ha csak te használod is a notebookodhoz, akkor is nagyobb hatótávú és gyorsabb egy ilyen wifis megosztás, mint a bluetooth tethering. Nekem legalábbis ilyen életszituációkban lesz hasznos, nem arra, hogy a zsebemből szórja a netet ki a nagyvilágba. :)

RGabor

Fotoriporter: a rossz hir, hogy a 3GS nem kapja meg a Mifi funkciot, legalabbis egyelore nem mukodik rajta, csak 4-esen.

Jorge

@Aaapppllleee-el egyetemben én is érdeklődnék, hogy “3G-s iPad-en van personal hotspot?”

Mert a jövőben gondolkozom, hogy kiváltanám a jelenlegi Desire-t egy sima teló + iPad (maybe 2.0) kombóval. Egyszerűen jobban jönnék ki havidíj (külföld) szempontjából…

Előre is köszönöm a segítséget!

korum

Lassan már itt lenne az ideje az iOS alapú apple játékkonzolnak… szerintem ezen is dolgoznak már egy ideje.

Mr. Byu

kiiso:

Szerintem a következő iPhone-nál nem lesz “all new design” meg nagy csinnadratta. Rengeteg pénzt ölhettek a mostaninak (a 4-esnek) a kifejlesztésébe, nagyon dicsőítették, és öngól lenne, ha 1 év elteltével teljesen máshogy nézne ki az iPhone 5 (vagy 4S, franc se tudja), nem is ütne akkorát, mintha várnának vele 2012-ig.

Szerintem a 4-et kicsit megerősítik hardveresen, talán apróságokat módosítanak a külsején, pl. az antennakereten (kijavítják a térerő-problémát), esetleg dobnak rá valami nagyon új iOS-t, és kész az új iPhone. :)

viktor

fotóriporter: az a baj h iphone 3g-m van és erre alapból nincs multitasking.

andriska

Annyira jóóóó, hogy több, mint egy éves lemaradással az Androidtól beleteszi ezt is az Apple a termékeibe :D És a háttercsere meg a multitasking :D Jó-jó nem szívózom, imádtam az iPhone 4-emet, még most sem lenne Desir HD-m, ha nem kellett volna eladnom az iPhone 4-et. Az egyetlen dolog, amin változtathatnának az a kijelzőméret. Remélem az iPhone 5-ben már egy 4″-es kijelző lesz, és semmi gomb elöl… Színtiszta kijelző az eleje… Nekem tetszene ;)