Találgatások 2011

Igazából már decemberben elindultak a találgatások, hogy mivel készül az Apple januárban, de mostanra kezd a csapból is ez folyni, nézzük szerintem mi lesz.

Előkerültek iPhone 5 prototipus képek, továbbá arról is cikkeztek mostanában, hogy januárban nem engedik el szabira a dolgozókat, mert jön az iPad. Hát nem, nem iPhone 5, és nem is iPad 2. Nagyon egyszerű, tavaly óta tudjuk, hogy jön a Verizon szolgáltatóhoz az iPhone amely már támogatja a CDMA szabványt is. Valszeg január végén esedékes ez a bejelentés, de számunkra ez tök lényegtelen, más kérdés, hogy az Apple már megint elad pár millió készüléket, és kaszálnak. Az iPhone 5 majd júliusban jelenik meg, addig kár is filózni rajta, hogy milyen lesz.

iPad 2. Ennek a bejelentése február végén vagy márciusban várható, és nagyon valószínű, hogy hasonló ciklusokban frissítik mint az iPodokat vagy az iPhone-t, ez is ilyen termék lesz, ennek megfelelően majd áprilisban kerül az üzletekbe. Természetesen arról főleg nincs info, hogy nálunk mikortól lesz kapható, de reményeim szerint vagy a kinti megjelenés napján, vagy maximum 1-2 hónapon belül. Ha nem tudnak eleget gyártani, akkor majd nyáron lehet sorba állni az XMS előtt. Ha esetleg worldwide launch lesz akkor kell egy rakás kordont vennünk a bolt elé a sor miatt, de ez legyen a legkisebb probléma 🙂

Mit fog tudni az iPad 2? Ami biztos: 9.7 inches kijelző, lesz benne előlapi kamera (Facetime orrszőr néző featura), hátlapi kamera (de minek), 512MB vagy 1GB memória (kell), nagyobb hangszóró (kell), picit vékonyabb lesz (incredibly thin).

Retina displayre nem fogadnék, mert ez 2048×1536-os felbontást jelentene, azt meg nem biztos hogy akadás mentesen meg bírná hajtani a hardver, ha igen akkor nagy mágusok a mérnökök, de pici esélyt látok erre.
1440×1000 körüli felbontás jó lehetne, de ez meg azzal jár, hogy a fejlesztőknek újra kell gyártani a grafikai elemeket erre a felbontásra. Ha nem gyártják újra akkor meg csúnya lesz, Steve meg nem szereti ha szőrös alkalmazásokat látunk, viszont a sok kijelzőméretből eredő fragmentációt sem szereti. Meglássuk, én drukkolok egy jobb kijelzőért, mert a Retina Display után, nem öröm rápillantani az iPad kijelzőjére, jó lenne kicsit fejleszteni ezt az iPaden.
Nagyobb proci is esélyes, de igazából a mostani is elegendő, nem biztos, hogy lenne értelme évente emelgetni a CPU teljesítményét, de hát az Apple-nél sosem lehet tudni, ezt is meglássuk majd.
iOS 5: erre is van esély, de az is lehet, hogy ezt eltolják a nyári WWDC idejére, de ott meg Lion lesz, szóval a franc se tudja, igazából a 4.2-ből se nagyon hiányzik nekem semmi.

Ami biztosan nem lesz:
– Nem lesz benne továbbra sem USB csati, mert Steve gyűlöli a sok lukat egy készüléken, na meg kevesebb Camera Connection Kit fogyna…
– 7 inches hülyeség nem lesz, aki erre vár, az már most feladhatja.
– Flash.

ipad-2-update

Update: tablet adalék az indexen.