Kettős mérce

Sokszor megkapom mostanában a kritikát, miszerint én indokolatlanul fikázom az Androidos cuccokat, de persze az Androidos blogok nem tesznek ilyet. Millió ellenpéldát hozhatnék fel, de itt van mindjárt egy mai amibe az index.hu-ról botlottam bele:

Két hét a Galaxy Tabbal címmel írt postban az alábbiakat olvashatjuk:

“A Samsung Galaxy Tabját értelemszerűen mindenki az iPadhez méri, hiszen az a készülék teremtette meg ezt a kategóriát, a nagyra nőtt mobiltelefonok világát.”

Mivan? Nagyra nőtt mobiltelefon?

“Nem szabad szem elől veszteni viszont, hogy az iPad, óriási sikere ellenére, tulajdonképpen egy nagy-nagy melléfogás”

Igen, iszonyú melléfogás, ezért is lett gyorsan hiánycikk, ezért is adja el az Apple milliószámra.

“Ezt a buktát próbálja meg felülírni a Galaxy Tab: ez ugyanis hétcollos készülék, ami azt jelenti, hogy bármilyen kabátzsebben simán elfér”

Azért jó nagy zseb kell, és 7 inchen olvasni nem nagy boldogság, de ezen persze lehet vitatkozni. De Buktát emlegetni, már megint…

“böngészésben viszont a Tab az egyértelmű és vita nélküli mester. ”

“A Tab tehát tud flashelni, tudja tehát a világ összes videómegosztóját például (ebben az iPad bukik), az alapmegoldás azonban nem fog elkápráztatni: a beépített böngésző azonnal nekiesik a weblapon található összes Flash-elem futtatásának. Ebbe egy Index-szintű, 4-5 Flash-elemet felvonultató weblap belefullasztja a kis egy gigahertzes processzort, mammutként reagál a böngésző minden mozdulatra.”

Érezzük az ellentmondást ugye?

“A kijelző szélessége egyébként éppen annyi pixelben, mint az iPadé, így a kisebb méret ellenére felbontást nem vesztünk, a weblapból széltében pont annyit látunk, mint ott.”

Jah, csak hosszában nem… Ez kimaradt.

Korán reggel felvidított a post, egy mondatban említeni a bukás és az iPad szavakat, mindig megmosolyogtató.

Na mindegy, csak ennyit akartam, ha már úgy is felmerült a téma. Az oldalt szándékosan nem linkelem be, nem érdemli meg a látógatószám növelést, aki akarja az megkeresheti, igazán szórakoztató. Van még benne olyan, hogy az Angry Birds a Szigszalag Tab killer appja, meg ilyenek.

PS: A Windows mobile 7 meg szépen, csendesen jön fel mint a talajvíz.