Megérkezett! iPad az XMS-ben

Sokat kellett rá várni, de végül csak elrajtolt hivatalosan itthon is az iPad. Sírok a boldogságtól 🙂

photo-11

Természetesen már régóta tudunk a dologról, de sikerült titokban tartani a launch dátumát, ami mondjuk nem is csoda, mert elég durva titoktartási papírokat kellett aláírnia mindenkinek, aki részt vett az előkészületekben.

Miért kellett ennyit várni? Több oka is volt. Ugyebár csúszott az európai launch, mert nem tudtak eleget gyártani, de a legfőbb ok, hogy meg kellett várni a 4.2-es iOS-t, hiszen ebbe került bele a magyarítás, fullos lokalizációval, Magyar szótárral, Magyar nyelvű használati utasítással. Aztán már csak azt kellett kivárni, hogy megérkezzen raktárra a 4.2-vel legyártott hatalmas mennyiség a termékből, ami múlt hét pénteken meg is történt.

Ahogy az xms.hu-n látható, korrekt lett az árazás is. Mindössze az itthoni magasabb ÁFA jött rá a kinti árra, így 147 990 forinttól indulnak az iPadek. Ha erősebb lenne a forint, akkor lehetett volna 139 is, de hát ez van, nem 7000 forinton múlik, hogy valaki megveszi-e vagy sem.

photo5

Miért nincs launch party? Van, mi éppen ünnepelünk az XMS-ben a kollégáimmal. Az Apple nem akart sorbanállós bulit, mert most éjjel authorizálják a boltokat, hogy mindenki a guideline-ok szerint csinált-e mindent és emiatt nem lehetett éjféli nyitással kezdeni az értékesítést. Természetesen ma, vagyis kedden reggelt nyitástól (10:00) már megvásárolható az iPad, van belőlük bőven, itthon nem lesz hiánycikk.

Az Apple nem szeretné, ha a vásárlók abban a hitben rendelnék meg a terméket, hogy azt hiszik kiváltja a MacBook Prót, vagy ezen fognak mostantól videót vágni, ezért az a mondás, hogy jöjjön be az APR-be a kedves érdeklődő és személyesen beszélgessen el az eladókkal, hogy biztosan elégedett legyen a megvásárolt iPaddel miután hazavitte.

Lényeg a lényeg, ha nem vettél még iPadet, akkor itt az idő, hogy karácsonyra megajándékozd vele Magad.
Kedden reggel nyitástól kapható az XMS-ben. (Végre!)