Vezess helikoptert iPhone-nal

Mi különbözteti meg a felnőtteket a gyerekektől? A játékszereik értéke…

Még nyár elején láttam az első videókat a Parrot Drone-ról, már akkor tudtam, hogy kell egy ilyen, tegnap végre megérkezett.

Mi ez a cucc? Egy elektromos helikopter, amit iPhone-nal vagy iPaddel lehet irányítani. Van benne két kamera, mindkettő képe folyamatosan érkezik az iPhone-ra wifin keresztül, tehát ha ügyesek vagyunk akkor anélkül is tudunk repülni, hogy rálátnánk a drone-ra, irányíthatjuk a gépet videókapcsolaton keresztül is.

Hogyan működik? A drone-ban van két darab ultrahangos érzékelő, ezzel figyeli a magasságot, giroszkoppal tudja stabilizálni magát. Saját wifi hálózatot létesít, erre tudunk csatlakozni, ezen keresztül megy az irányítás, illetve a kamerák képének átvitele.
Irányítása sokkal egyszerűbb mint egy normál helikopteré, de azért jóval bonyolultabb mint például egy elektromos kisautó vezetése amit ugyebár a szilárd talajon kell manőverezni, ez meg simán le tud esni a hatodik emeletről, ha bénázunk.
Ha nem nyúlunk semmihez, akkor automatikusan egy helyben lebeg, ha meglökjük, simán visszaáll stabil állapotba. A jobb oldali kontrollerrel tudjuk csökkenteni vagy növelni a magasságot, ezzel a karral tudunk körbeforogni, a bal oldali kontroller megnyomásával és a telefon döntögetésével pedig lehet irányítani, hogy merre menjünk. Természetesen le kell tölteni egy app-ot a telefonra, ezen be lehet állítani, hogy mennyire legyen agresszív az irányítás. Tisztelt hölgyeim és uraim! Űrtechnológia a nappaliban!

Nem is ragozom tovább, a videó sokkal jobban bemutatja a kis játékszert, erősen instat get a cucc a 300 eurós árával. Ha valaki szeretne ilyet, akkor tudok szerezni még pár darabot.

PS: a takarítónéni túlélte. Annyira hallgatta a zenét a fülében, hogy fel se tünt neki a repülő robot 🙂