A fagyi visszanyal

Nemrég az Apple lefikázta az összes gyártó okostelefonját, miszerint azokon is van antenna probléma, erre fel a konkurens gyártók visszavágtak, hogy nem is, az ő telefonjaikkal nincs is ilyen gond és az Apple köcsög. Nyilván vicces amikor giga méretű cégek szopatják egymást, de azért nem minden fekete vagy fehér, mint például most is.

Ma egy olvasómtól kaptam egy mailt egy HTC Hero doksijával, amelynek a 25. oldalán felhívják a figyelmét a usernek, hogy ha nem a megszokott módon fogja a telefont, akkor elmehet a térerő. Értsd: ne fogd úgy…

Ugyebár emlékszünk, hogy a HTC reagált az Apple konferenciára, szerintük a HTC telefonok mindössze 0.016 százalékánál jelezték a felhasználók ezt a problémát.

screen-shot-2010-08-13-at-113657-am

Kíváncsi lennék ha mondjuk a HTC kap egy ilyen felfújt savazást akkor a fenti százalék mekkorára nőne… Gondolom nem kell kifejtenem, hogy mennyien kezdték el markolászni a telefonjukat, és vizslatni a pálcikákat mikor a gizmodó elkezdte nyomatni ezt az antennagate őrületet. Placebó effekt rulez.

A Motorola is csinált ilyen Apple fikázó hirdetést, az első komment az volt amit olvastam, hogy jah, no jacket required, csak épp egy másik telefon kell, ha kilépsz a Verizon hálózatából… Hát igen, amikor csak egy CDMA hálózaton kell működnie valaminek, akkor azért sokkal egyszerűbb megtervezni az egy darab antennát.

5e0fa_motorola-antennagate-ad

Ne hagyjuk ki a Nokiát sem, ők is fel voltak háborodva, hogy márpedig az ő telefonjaik tökéletesek. Íme egy Nokia 2320 kézikönyvének a részlete:

nokia-2320

Én továbbra is azt mondom, hogy ez az egész antenna botrány vihar a biliben, és amikor látok egy ilyen doksit, akkor ez is ezt erősíti meg bennem, nem is nagyon foglalkozok a dologgal, most is csak azért írok erről, mert ez a mailben kapott HTC doksi megért egy postot. Ennek a postnak leginkább az a tanulsága, hogy a marketing nagyon erős, ne higgyünk el mindent amit olvasunk a neten, próbáljunk meg utána nézni a dolgoknak.

Tegnap például kinn voltam a szigeten az indexes srácokkal, ők természetesen azonnal elkezdték fogdosni az iPhone 4-et mint mindenki más is aki eddig elkérte. Nem mentem bele hosszúra nyúló vitába, egyszerűen csak azt mondtam, mindenkinek fizetek egy sört akiknek sikerül eldobatnia a térerőt fogdosással. Szomjasak maradtak…