Dilemma megoldva

Nemrég írtam az antennagate postban, hogy visszakérjem e az iPhone bömperem árát, ha a telefonom jól működik. Az Apple megoldotta a kérdést. Tegnap kaptam tőlük egy levelet, melyben megírták, hogy automatikusan visszautalják a 30 dollárt a számlámra. Korrekt.

screen-shot-2010-07-24-at-101733-am1

Voltunk tegnap az Apple store-ban, ami szokás szerint tömve volt, de most volt három kordonokkal kialakított sor. Bár sejtettem a választ megkérdeztem az egyik kék pólós eladót, hogy mire vár ez a sok ember, a válasz: iPhone 4-re. A srác elmondta, hogy kaptak egy szállítmányt, de továbbra is csak az előrendelőket tudják kiszolgálni, azok álltak a sorban, akik az utóbbi 2-3 hétben előrendelték az iPhone 4-eket.

photo2

Fehér iPhone 4 továbbra sem várható, mert a kínaiak nem tudják produkálni a Jonathan Ive úr által elvárt megaszuperfehér színt, és mint az látszik, a fekete modellből sem tudnak eleget gyártani, hiánycikk akárcsak az iPad. Ha jól számoltam az eladási adatokból, kb. heti 300000 darabot tudnak legyártani, ez azt jelenti, hogy 10 millio iPhone 4 fog elfogyni decemberig. Ha fel tudják pörgetni a gyártást, akkor a jó ég se tudja mennyit bírnak majd eladni. New Yorkban egyébként nagyon sok embernél látni iPhone 4-es készüléket, legtöbben még mindig bömper nélkül használják. Én használom a bömpert, mert jobb így a fogása, és nyugodtan le lehet dobni az asztalra a készüléket anélkül, hogy szanaszét karcolódna.