Apple Upper West és új iPad táblák

Voltam ma a hangárnyi méretű Upper West-i Apple Store-ban, ahol egyrészt új iPad megállítótábla fogadott, másrészt megtudtam, hogy az eladok még mindig nem kaptak semmiféle kiképzést, nemhogy iPadet a kezükbe, majd csak a launch előtti pár orában játszhatnak vele. Kiderült az is, hogy két sor lesz, egy azoknak akik csak úgy sorban állnak, egy másik pedig azoknak akik előrendelték.

Mikor barátnőm meglátta erről a boltról a képeket, az volt az első kérdése, hogy vajon ingyen van e az üveg New Yorkban, mert ahogy látja csak abból képesek építkezni. Mondtam, hogy valszeg kurva drága itt is az üveg, de az Apple-nek futja abból a 30 milliárd dollárnyi készpénzből amit az utóbbi években összeharácsoltak. Amig sorok kígyóznak egy-egy megjelenő Apple termék miatt, addig üvegre is lesz lóvé. Sok üveg meg hatalmas méretek ide vagy oda, a Fifth Avenue-i Apple bolt sokkal jobban tetszik, tisztán látszik, hogy azt a designt nem sikerül űberelni, ez is meg a Regent Streeten lévő bolt is oldschool valami az üvegkockához képest.

PS: beültem ma egy iMax moziba és megnéztem 3D-ben a How to Train Your Dragon című mesét. A film nagyon bejött, a mozi akkora volt amekkorát elképzelni se lehet, mindenki oda ült ahova akart, és ami furcsa volt, hogy az emberek a film végen tapsoltak. Otthon még sose hallottam tapsot, pedig teljesen jó móka, valahogyan közösségi élménnyé teszi a mozizást. Jó volt na!