XMS Akadémia hamarosan indul!

Nakéremszépen, eljött az idő, nem bírom tovább – meg egyébként sem lehet tovább titokban tartani, leleplezem mivel készülgetünk egy ideje, konkrétan ősz óta:

 Authoirized Training Center nyílik februárban alig pár méterre az XMS APR bolttól a plazában.

Mit takar ez? 90 négyzetméteres oktatóterem 8 darab 21-es iMac, kivetítő, aktív Smartboarddal (erről a tábláról majd lesz videó, mert baromi jó cucc). Szinte az összes létező Maces alkalmazást be tudjuk mutatni illetve oktatni a hét minden napján, ha jól tudom ez Közép-Európában egyedülálló, kivéve az Apple Store-okat. Még tavaly felvetődött, hogy második boltot nyissunk, de elvetettük az ötletet inkább azt választottuk, hogy legyen egy nagyobb boltba költözés, amit meg is tettünk, és nyitunk mellé egy hi-tech oktatóhelyiséget, ezzel is inkább a még jobb szolgáltatásra koncentrálva, így lesz most már összesen 170 négyzetméternyi XMS a Duna plazában.

Végeztünk egy kis felmérést a vásárlóink körében, és az derült ki, hogy sokkal nagyobb igény van az oktatásra mint azt én gondoltam. Aztán kinn voltam Londonban, és ott is azt láttam, hogy hatalmas az igény mind a face to face oktatásokra, mind a csoportos Final Cut, Logic, stb. tanfolyamokra, így nem is volt kérdés, hogy belevágjak-e, már csak azért sem, mert én is szeretnék egy-két tanfolyamot elvégezni, meg a kollégák is, és mi sem jobb mint házon belül letudni ezeket.

Mi az ami első körben elindul?
Ingyenes bemutatók: OS X, iLife, iWork, Aperture, Final Cut, Logic, M-Audio, Adobe szoftverek, hosszú a sor nem is sorolom fel őket mert az xms-en úgyis kinn lesznek. Jellemzően 1-4 órás időtartamok, bárki beülhet ingyen.

Egyéni oktatás: ez alapvetően például iWork iLife OS X stb oktatás, egy alkalom egy oktató egy “diák” 6000 forint plusz áfa/óra, vagy csoportosan maximum 8 fő 5000 forint/óra árakon. (Erre van egyébként a legnagyobb igény, én személy szerint egy iWorkre fogok beülni, mert vannak homályos pontok)

Pro Alkalmazások. Final Cut, Logic, Aperture, Adobe pro alkalmazások, négy nap-egy hét, vizsgákkal, ezeknek természetesen egyedi árai lesznek.

Personal Shopping: “Személyes vásárlás” (erre kéne valami jobb fordítás, javaslatokat várom szeretettel)
Ez annyit takar, hogy lehet majd regisztrálni időpontot, mondjuk egy MacBook Pro érdeklődőnek, és a megadott időpontban egy kolléga (vagy én) személyesen csak ezzel az ügyféllel foglalkozunk. Ez a szolgáltatás azoknak lett kitalálva, akiknek nincs idejük és ha bemennek egy boltba érdeklődni egy termék iránt, akkor nem szeretnének várni. Nyilván aki előre regisztrál az már elhatározta a vásárlást, csak egy kis segítséget igényel a pontos gép kiválasztása.

Genius Bar: “Lángelme” néven fog futni nálunk, lehet majd időpontot regisztrálni mindenféle ügyes-bajos dolgok megoldására, a kollégák pedig azon lesznek, hogy megoldják a problémát.

Dióhéjban ennyi a hír, személy szerint nagyon várom már, hogy elkészüljön az xms.hu-n az oktatás részlegünk és egy olyan csomagot rakhassunk le az asztalra ami egyedülálló itthon. Természetesen év végéig még lesz pár hasonló komoly fejlesztés, de ezeket most még nem lőném le előre, legyen meglepetés, de azt gondolom, hogy a tavaly előtti “A fejlődés nem áll meg” marketing duma még sokáig használható lesz a hirdetéseinkben 🙂

Hamarosan élesbe megy az xms.hu-n az oktatási oldalunk is, az pedig már biztos, hogy a Január 27-i Apple eventet Angeldayékkel már az AATC-nkből fogjuk közvetítetni.