Új bolt

Itt az idő, hogy megírjam ezt a postot az új boltról, ami bár csak egy költözés a plazán belül, mégis nagyobb feladat volt mint a tavalyi APR boltunk megnyitása.
Idén júliusban döntöttem el, hogy új boltra van szükségünk, mert egész egyszerűen kinőttük a régit. Egy év alatt rengeteg új kiegészítőt kezdtünk el forgalmazni amiket már nem tudtunk hova kipakolni, és sokszor előfordult, hogy több mint tíz vásárló gyűlt össze akiket 50 négyzetméteres eladótérben már kicsit kaotikus kiszolgálni.
Épp kapóra jött egy felszabadult bolthelység pont a mozival szemben a mozgólépcsőnél, 78 négyzetméteres eladótérrel, 12 nm-es raktárral, és egy szép hosszú 7.4 méteres portállal, le is csaptam gyorsan erre az üzlethelységre, és elkezdtük a munkálatokat.
Itt jöttek a nehézségek. A visszajelzések alapján a régi bolt is nagyon tetszett az embereknek, ezt akartam jelentősen felülmúlni ami mint kiderült nem volt annyira egyszerű feladat. Teljesen új világítást akartam, új bútorokat és a lehető legjobban kihasznált teret létrehozni. Emiatt kb ötször annyi munka volt mint az előző boltnál, meg persze jöttek az előre nem látható problémák mint például a komplett tűzjelző illetve tűzoltó rendszer áttervezése és átépítése, ami súlyos pénzeket illetve időt emésztett fel.
Az sem segített, hogy ilyenkor az Apple-nek el kell küldeni a bolt alaprajzát fotókkal, és ők meg megtervezik a bútorok elrendezését, ezt a lépést pedig nem lehet kihagyni, mert különben sosem kapja meg a bolt a premium reseller minősítést, az meg kell. A baj csak az, hogy az Apple több mint három hónapig ült a terveken, miközben nekünk azért haladni kellett a munkálatokkal, hogy még a karácsonyi hajtás előtt meg tudjunk nyitni, csak bízhattam benne, hogy az én elképzeléseim megegyeznek azzal amit az Apple-ös fiúk papírra vetnek.
Végül az Apple elküldte a terveket ami majdnem pontosan az volt amit én még nyár végén kb 16 perc alatt kitaláltam… (nem nagy mágia, ha x helyen a bejárat azzal szemben a raktár bejárata, akkor a kettő közé kerül a cashdesk a többi meg adja magát) Ekkor már október volt, örültek is az asztalosok és egyéb munkásemberek, mikor közöltem, hogy na akkor most már mehet a gyártás, viszont két hét mulva nyitás. Tudni kell, hogy az asztalosok semmit nem szeretnek befejezni harminc napon belül, meg persze az üvegesek sem, szóval nem kis feladat volt meggyőzni őket, hogy márpedig kész kell lenni időre, mert a megnyitó időpontja nem csúszhat.

Most elkezdhetném felsorolni a menet közben felmerült szívásokat, de ez bő 2000 karakter lenne, ezért inkább kihagynám. A videón látszik a végeredmény és az is, hogy a megnyitó előtti pillanatokban is még csavarokat hajtottunk be, APR logót szereltünk fel, (a videón 0:20-nál látszik ahogy elmegy az áram porszívózás közben) a népek meg már kinn vártak mikor felsöpörtük az utolsó sitthalmokat a parkettáról, szóval jó móka volt… Mondanom sem kell, hogy a megnyitás előtti 48 órában mindenki dolgozott, mindössze pár óra alvás jutott nekem is meg a kollégáimnak is, kb már mindenki a háta közepére kívánta az egészet mire végeztünk. Viszont miután kitártuk az ajtókat elmult a feszültség és azóta is nagyon jó érzés az új boltban dolgozni. Szellős, fényes, kényelmesen elférünk mi is és az összes kiállított demógép nagyon jól érzi magát.

Jelenleg az ország egyik legnagyobb eladóhelységével rendelkező bolt a miénk, azt hiszem egy darabig megleszünk itt, és remélem a vásárlók is kellemesen fogják érezni magukat ha nálunk járnak. Természetesen nincs hátradőlés, mert a jövőre nézve is van pár megvalósítandó tervünk, de ezekről majd akkor ha megvalósultak. Addig is XMS reloaded.

Videó a megnyitóról

Ha nincs Quicktime, akkor klikk ide a Vimeós linkre