24 óra

Éjfél múlt, állunk a parkolóban Red, AlieN meg én. Szívjuk a cigit pedig nem esik jól, csak muszáj oldani a stresszt. AlieN magyaráz valamit a látószögekről, de nem fogom fel. Keyframe-ek, vágási pontok, layerek, transitionok, végtelen -mindig csak bővülő- to-do listák vibráló egyvelege lüktet a szemeim előtt mint a kis pálcikák amiket sötétben látunk. Jobb kezem rohadtul fáj a reggel széjjelvert Razer Lachesis egér miatt. Szegénynek azért kellett meghalnia mert az Aperture-Photosop páros átlépte a fél órán belül tolerálható megfagyások számát. R.I.P.

Az autómat egyébként pontosan 39 napja nem mostam le (kb fodrásznál is ekkor jártam utoljára -Dezső nem is nagyon szokott megismerni), emiatt a gyári ezüst szín sok réteg utcai por fékpor és bogár turmix színére változott, mindez pöttyösen az esőcseppektől. A jobb első tükör alá oda van száradva egy szétloccsant bogár, ami kb akkora területen kenődött szét mintha egy veréb lett volna, de nem az volt, mert a kitinpáncél is ott van a darabkák közt.
Szóval ott állunk és arra gondolok, hogy rohadt kevés a 24 óra egy nap. Mikor megkérdezem erről a többieket már a válasz előtt a beesett fáradt szemekből látom, hogy egyet értenek.

Ha ma nem rakom ki a végleges iNsight Annás videót, akkor az a biztonsági őr miatt lesz, aki elkezdett azzal fárasztani, hogy mit csinálunk még fél 11-kor a boltban és van e munkavégzési engedélyünk. Elmondtuk, hogy nem tudunk ilyesmiről, de eddig sosem volt probléma ha tovább benn maradtunk melózni. Ekkor távozott. Pár perc múlva visszajött és ismét megkérdezte ugyan azt amit először, ekkor kicsit durván közöltem vele a véleményemet a problémájáról. Szegénynek végül is valahol igaza volt, mert ez a dolga, de én meg könnyen kiakadok, ha olyan mondatokat mond a rádióba előttünk, hogy “elmondásuk szerint nincs engedélyük” meg hasonlók. Mintha bűnözők lennénk basszus… Persze amikor a tolvajok lopnak a boltokban akkor nincsenek sehol… Felszólított a távozásra, mi meg maradtunk és tettük a dolgunkat (új layer “Layer163” néven). Ő elment és a dolog ennyiben maradt. Kérdezem én, akkor most mi értelme volt az egésznek, feleslegesen ideges lett ő is, meg mi is.

Azért ma végre sikerült bekonfigolni az OS X szerverünket ami remélehetőleg nagyon fincsi szolgáltatásokat fog nyújtani a bolti gépeknek az ügyfeleinknek meg persze nekünk is, de erről majd bővebben írok valamikor, mert simán megér egy postot. Most ezt szépen befejezem, nem is akartam ennyit írni, csak aludni akarok. Persze átestem a holtponton, megint jönnek a layerek, keyframe-ek és egyebek az agyamba…