16x orgazmus

30 komment

Tegnap gyorsan összedobtam egy kis videót az új Nehalem procival szerelt Mac Próról. Nem is tudom érdekelnek e bárkit is a teljesítmény chartok amikor lehet szimplán gyönyörködni is egy ilyen műszaki remekműben. Mennyire durva hogy a gép egy mozdulattal kivehető a házból és az ember a kezében tarthat egy rakás gigaflopsnyi számítási kapacitást! Nem mellékes, hogy a sokadszorra is áttervezett hűtésnek köszönhetően még halkabb lett a gép, szinte semmi hangja nincs, akkor sem amikor meglódul a 8 mag, pedig aztán ezek tényleg tekernek rendesen.

Egy napot dolgoztam eddig az új Mac Prón, de az már most biztos, hogy a számomra fontos videóexportálások jóval gyorsabbak lettek, kb 40 százalékos sebességnövekedést tapasztaltam ami azért már érezhető különbség amikor az ember sorra tolja ki a H264 videókat.

A Radeon 4870 egyelőre közel sem hozza az elvárhatót, remélhetőleg a 10.5.7-es update tartalmazza majd az optimalizált drivereket, addig is lehet gyönyörködni a Hyper Threadinges procik virtuális magjaiban az activity monitoron.
A teszteredmények grafikonjai az appleblogon megtekinthetők. Addig is kedvcsinálónak itt a videó:

iPhone formátumban
Vimeo link

30 komment

Matrixfan

Gyönyörű gép, így saját készítésű videón még jobban látszik. A 4570 nekem sem hozná az elvárhatót, a 4870 már inkább :D Na de tényleg, a 4870-nel együtt csendesebb mint a 2008-as? Aznem semmi.

cruy

áhhhh de jó volt… na ezért vagyok én RSSre feliratkozva:D

Xero

Ipari műremek. Egyébként tudtommal ezek az új procik nevetségesen alacsony hődisszipációval dolgoznak.
Nekem mondjuk egy első generációs is bőven elegendő lenne az asztal alá a lassan 9 éves PowerMac helyére. Nincs szívem már szegény MBP-t gyűrni állandóan. :D

iRaky

Szép kis masina!! :)
Csak én vagyok egyedül azzal, hogy Zsíros Anna lehete az XMS hivatalos reklámarca? :D

adamka

tetszetős :)
andras miota van uj egered? ha jol godnolom az egy lachesis razer, de hova lett az 1.6?

killahdrums

A gépről csak ennyit mondanék: DISZNÓ!!!

Az egérrel kapcs. nekem is lenne kérdésem, most vettem egy DeathAdder Mac Edition-t az iMac-emhez, szeretem, de nincs még hivatalos driver 10.5.6-hoz csak 10.5.5-höz és bugos… :S Az egyéb 3th party cuccok meg nekem nagyon nem jönnek be (USB Overdrive, SteerMouse stb.)… szal a Lachesis-hez milyen drivert vagy anélkül használod? És jó?

b

Az nagyon vicces lesz ha az iphone után veszek egy mack-et (az asszonynak) :)
érik a gól..

Endorphyn

Wow, Motley “F..in” Crue es 8 mag? A szam es a banda oriasi, a gep szinten. Egyedul a videokarin gondolkodnek, mert az ATI kartyak Maya alatt problemasabbak sajnos mint az nVidia cuccok, igy nem annyira ajanlottak 3D -hez. Legalabbis tobbunk tapasztalata szerint. Igaz, azt nem tudom, hogy Mac-es kornyezetben milyenek a driverek, de pc alatt valamiert inabb Geforce, mint Radeon.

DOSer

Csak kiváncsiságbol… mivel vágod a videokat, és mennyi idő alatt exportál mondjuk egy 10 perces HD videot H264-ben?
az én imacimat (régi 2 ghz-s) egész este kell nyúzni, hogy kiköpjön valamit… már nagyon kezdek elcsábulni, a pro-ra csak nincs fölös sokpárszázezrem… még kevés sem :) :(

barát

“Ha osszedobjatok a gazsit, akkor en benne vagyok.”

egy vagy két kisfröccs egy ilyen gáré?

Horváth Patrik

Lachesis és úgy általánosságban a lézeres egerek mind szarok OSX 10.5.3 óta. Néha elugrál a kurzor meg ilyenek. Egyedül a Logitech G5-öt találtam jónak (ráadásul annak a fogása felel meg a legjobban), így Razer helyett inkább azt ajánlgatom a Mac-eseknek. SteerMouse-zal a legjobb szvsz.

A gépről: csibész, csak az ára nem normális (persze a forinté se az). A 4870-ről valahogy nem tudom elképzelni, hogy terhelés alatt halk maradjon, amikor teszteltem, eléggé feltekerte a ventit és még úgyis 80 fokos volt.

gabberzon

nya.. öhöm.. ez elég néger volt.. egy ilyennel már öröm dolgozni :) szép vas

Chili

Nincs véletlenül elfekvőben egy quad is, ebből a Nehalem gyerekből? Jó lenne ismerni a különbséget.

Diplomata Úr

Grat a géphez és a videóhoz, milyen hangfalak vannak a monitor mellett és hogyan vannak a gépre kötve, már ha szabad indiszkrétnek lenni

GaBi

Kb. egy hete bukkantam rá a blogodra és le vagyok nyűgözve. ;)
Milyen géppel veszed fel a videóidat?

_alesi_

muha, az én 4200+ X2-m Multiban alig 200 ponttal jobb, mint ez a gyönyörűség egy maggal :D

_alesi_

[féligOFF]
Mondjuk az is vicces, hogy C4D R11 több mint kétszer olyan gyorsan darálja le ezt a jelenetet, mint a Cinebench.
[/féligOFF]

mulleradam

Szia hAndrás!

Ajánlom a figyelmedbe ezt az oldalt:
http://theeoscars.com/5dblog/

Töltsd fel te is a -szerintem nagyon jól sikerült – HD videódat, amit csináltál, mert itt össze van gyűjtve az összes videó, amit az 5D-vel készítettek, hogy mégtöbben lássák a munkádat és tudják értékelni!

Üdv.: ÁdáM

neduddki

remek video. amik mindig köcsögök voltak a művészethez.
ja és a zene is üt.