Ezek lesznek a jövő elektromos autói? – Frankfurt IAA Autoshow

Kimentem Frankfurtba megnézni, hogy milyen élőben az új BMW i3 és az i3s, de persze a többi elektromos autóra is kíváncsi voltam. Természetesen videó is készült, aminek köszönhetően nem is tudtam végigjárni a kiállítást. Két éve voltam kinn, ahhoz képest vagy tízszer nagyobb hangsúlyt kaptak az elektromos autók, ami mindenképp jó hír és biztos vagyok benne, hogy a következő években egyre több és több elektromos autó lepi el majd a standokat.

Sajnos a Nissan nem volt kinn, ezért az új Leaf-et sem láthattam, illetve számomra érthetetlen okból a Porsche se hozta el az elektromos autóját, ami pedig már eléggé a célegyenesben van már, ráadásul két éve például ugyanitt kiállították. Ami egyértelműen látszik, hogy az autógyártók iszonyatosan le vannak maradva például a Tesla mögött. Alig pár gyártónak vannak tényleg jó és megvásárolható elektromos autóik, leginkább csak a koncepciókkal találkozhatunk, amiket pánikszerűen rakosgatnak össze.

Hogy mi volt a kedvencem? Nos, nem feltétlen az i3, nézzétek meg a videót, volt kinn jópár kívánatos jövőautó.

PS: mielőtt még megkérdezitek. Nem, nem vagyok kőgazdag, egy ismerősöm mondta, hogy van még egy szabad hely a privát jeten, amit többen béreltek, én meg természetesen nem hagytam ki a lehetőséget. És igen, ez egy Falcon 900-as, ezzel szoktak rekedni hazánk ismert üzletemberei illetve politikusok is. 🙂