Beef Heaven a Tuningtól

Tegnap eljutottam a héten megnyílt Beef Heaven étterembe, amit az általam nagyra tartott Erdélyi Róbert a Tuning tulajdonosa álmodott meg. Hogy miért tartom őt nagyra? Mert elképesztően odafigyel arra, amit csinál. Ha kell beáll pincérnek, fejből tudja a gyakran megforduló vendégek nevét, és ha esetleg negatív kritikát kap, perceken belül felkeresi az elégedetlen vendéget, hogy kiderítse mi volt a probléma. Ő tipikusan az a vállalkozó, aki szerelemből csinálja a bizniszt, a pénz csak másodlagos. Ez persze meg is látszik az éttermén, illetve most már többes számban éttermein.

A Tuningról itt írtam korábban, ha jó hambit akarsz, akkor érdemes kipróbálni.

beef

A Beef Heaven a Liszt Ferenc tér 11 szám alatt nyílt meg és a Tuningtól eltérően jó nagy étterem ugyancsak nagy terasszal. Itt is vannak hamburgerek, de ahogy a nevéből is látszik itt inkább a marhahúsoké a főszerep.

Bevallom, jómagam nem vagyok egy nagy húsevő, sőt kifejezetten finnyás vagyok. Csirkéből csak a mellét eszem meg, marhából csak bélszínt, disznót meg szinte egyáltalán. Ezek után félve pillantottam az étlapra és próbáltam eldönteni, hogy vajon marhaszegyet, vagy marhapofát válasszak. Nyilván rámehettem volna a hamburgerekre is, de azt bármikor ehetek a Tuningban, mindenképp valami mást akartam kipróbálni.

Szerencsére magától a séftől kaptam segítséget, gyorsan sikerült a pit boxban készült marhaszegy mellett dönteni, előételnek mogyorós bélszíncsíkokat rizstésztával, illetve libamájparfét kértünk meggymustárral. A desszert somlói galuska és füge mousse volt grillázs piskótán.

#beefheaven #foodporn #beef

A post shared by Andras Horvath (@handrashu) on

Nem fogok belemenni részletesen, hogy milyenek voltak a textúrák, meg az ízvilág, meg ilyesmi, mert nem vagyok akkora ínyenc vagy ételkritikus, hogy pontosan visszaadjam az ételt írásban, de annyit elmondhatok, hogy a kaja isteni volt. Egyáltalán nem a megszokott magyaros ízvilággal találkozunk, van egy kis keleti beütés is. A smokerben készült marhaszegy szétomlott a számban, ami persze nem is meglepő 14 órán át készülnek a húsok 130 fokon plusz egyéb praktikákkal és titkos hozzávalókkal.

A somlóiba elrejtett kis meglepetés pedig zseniális húzás, természetesen nem fogom elárulni, hogy mi a meglepi. 🙂

Biztos vagyok benne, hogy ha valaki kipróbálja a Beef Heaven éttermet, az nem nagyon fog tudni belekötni sem az ízekbe, sem a minőségekbe, maximum az árakat lehet megemlíteni, amik sajnos az átlagos hazai pénztárcának megterhelők. Én kevesebb mint két karton cigi árát költöttem el tegnap két főre, amit egyébként már kétszeresen megspóroltam azzal, hogy pont egy hónappal ezelőtt leraktam a cigit, ezért nem fájt a számla. Igaz, ami igaz, Tuning törzsvendégként kaptam 20 százalék kedvezményt, ez utóbbi egyébként nyilván minden Tuning törzsvendégnek jár.

A Beef Heaven Facebook oldalát itt találjátok, étlapot itt, az étterem weblapját pedig ide kattintva érhetitek el, menjetek és egyetek egy jót!

PS: ezért a posztért sem fizetett senki, azért írtam meg, hogy segítsem a véleményemmel azokat, akik azon gondolkoznak, hogy kipróbálják-e ezt az éttermet