Grr!

Handras.hu
és macskája

Kategória archívum: „Apple- Mac”

Magic. Ja nem…

137 komment

Seriously????

Magic Mouse 2

Magic Mouse 2

 

mmouse23

Én nagyon szeretem az Apple-t meg minden, de erre a megoldásra nem nagyon találok szavakat. Nem mintha valaha is akarnék ilyen egeret, mert a trackpad sokkal jobb, de akkor is. Tényleg nem találtak jobb megoldást a töltésre? Hihetetlen… Nem szoktam ilyet mondani, de most mondom: Jobs ezt nem engedte volna.

 

Ma este WWDC közvetítés élőben itt a Handras.hu-n

22 komment

Idén is elérkezett ez a nap, este hétkor indul az Apple fejlesztői konferenciája, melyet természetesen a szokásos módon közvetítünk mi is a USTREAM segítségével. A mit várunk kérdésre a válaszok itt.

Közvetítőtársam Laci lesz, a blogot lelövöm, és csak a stream lesz látható az oldalon, hogy kíméljük a szervereket.

Tehát a lényeg: Ma 19:00, WWDC 2015 élő videós közvetítés itt a handras.hu-n és az iMagazin.hu-n. Várunk mindenkit szeretettel!

wwdc15-logo

Apple Q2 eredmények

8 komment

Röviden csak:

Valamit nagyon jól csinál Tim Cook. Elég jól meg szoktam saccolni a negyedéves eredményeket, de a Q1 és most a Q2 is sokkal durvább lett.

  • 
58 millárd bevétel
  • 13,6 millárd nettó profit
  • 4.56 milló eladott Mac
  • 61,2 milló eladott iPhone
  • 
12,6 millió eladott iPad

Az iPad kivételével minden nőtt tavalyhoz képest, a 61, 2 milliós eladás egészen elképesztő tekintve, hogy tavaly ilyenkor “csak” 43,7 millió volt. Hi-he-tet-len!

Bővebben: iMagazin.hu

2015Q2-bevetel

Így készült Steve Jobs utolsó portréja

25 komment

Két évvel ezelőtt áprilisban készült az alábbi videó, de én csak most futottam bele. Marco Grob, a Time fotósa készítette a videót, melyben végignézhetjük, ahogy Steve Jobs-ról készítik el az utolsó portré fotót a Time magazin címlapja számára.

Többször is megnéztem a videót, mert egész egyszerűen elképesztő profizmus árad belőle, mind a fotós, mind Jobs részéről.

Steve Jobs belép a szobába, majd 42 másodperccel később elkészül az első fotó. A további egynegyed percben a fotós lő még négy képet, majd átmennek a fehér háttér elé, ahol csinálnak még további négy képet.

Az egész fotózás nem tartott tovább 4 percnél. Az alábbi, a Time magazinról ismert, és azóta nagyon híres fotó a második kép volt a fekete háttér előtt (videón a 46-odik másodpercben kattan a gép). Én is elég elfoglalt ember vagyok, de csak homályosan tudom elképzelni, hogy Steve Jobs mennyit melózhatott, ha mindössze négy percet tudott szánni egy Time magazin címlapfotózásra. A fotós egyébként az egész felszerelését odaköltöztette az Apple főhadiszállására Cupertinóba, hogy ezzel is időt spóroljon Jobsnak.

time-100401

További érdekesség, hogy ugyanez a fotós készítette Tim Cook fekete hátteres portréját is, melyet már igen sokszor használtak világszerte:

f2173f8d