Grr!

Handras.hu
és macskája

Kategória archívum: „Blog”

Ezért nem vettem Teslát

90 komment

Az utóbbi időben személyesen is és a neten is sokan kérdezték, hogy miért az i3-at és miért nem egy Teslát választottam. A mostani videóban elmondom, hogy miért nem a Tesla a befutó nálam, annak ellenére, hogy Elon Musk egy zseni, és szerintem a Tesla fogja megváltoztatni az autóipart.

Ide is berakom a Model 3 (nettó dollár) árakat.

Alap felszereltség – 35 000 dollár
• Hatótáv: ~350 km

Opcionálisan rendelhető:

Nagy hatótávú akkumulátor – 9000 dollár
• Hatótáv: ~500 km

Fényezés
• Solid Black: alap
• Midnight Silver Metallic: 1000 dollár
• Deep Blue Metallic: 1000 dollár
• Silver Metallic: 1000 dollár
• Pearl White Multi-Coat: 1000 dollár
• Red Multi-Coat: 1000 dollár

Kerekek
• 18” Aero: alap
• 19” Sport: 1500 dollár

Premium Csomag – 5000 dollár prémium beltér extra funkciókkal és prémium anyagokkal.

• Prémium fűtött ülések és anyagok az utastérben, ideértve a nyílt pórusú fa dekorációt és a két hátsó USB csatlakozót is
• 12 irányban motorosan állítható első ülések, kormányoszlop és külső tükrök egyedi profilokkal
• Prémium audiorendszer nagyobb teljesítménnyel, magas- és mélynyomókkal és surround hangszórókkal
• Színezett üvegtető ultraibolya és infravörös fény elleni védelemmel
• Automatikusan sötétedő, motorosan behajtható külső tükrök
• LED-es ködlámpák
• Középkonzol fedett tárolórekesszel és két telefon számára dokkolóval

Enhanced Autopilot – 5000 dollár
Teljesen önvezető funkció – 3000 dollár

Forrás: Villanyautósok.hu ugyanitt részletesebb Model 3 adatok.

BMW i3 kánikulában

29 komment

Kipróbáltam mennyire megbízhatóan tippeli meg a hatótávot a GOM. A GOM az a kijelző, ami kiírja nekünk a még megtehető távolságot, jelentése: Guess O meter. Mivel ezt egy csomóan nem értik, én elneveztem a Tippelórának. Megnéztem, hogy mit jósól a Tippelóra, aztán végül mi a valós energiafogyasztás, ha mondjuk klímával kiautózok Vácra majd vissza Pestre a 35-37 fokos kánikulában. Annyit elárulok, hogy közel sem tippelt jól.

Ha lemaradtál az első illetve a második részről akkor itt pótolhatod.

700 km a BMW i3-mal

44 komment

Ahogy ígértem a múlt héten, itt a következő epizód az elektromos autózásról. Ha lemaradtál az első részről akkor itt pótolhatod.

Ebben a részben beszámolok az elmúlt egy hét tapasztalatairól, jókról és nem annyira jókról egyaránt. Íme:

Ezért váltottam Jaguar F-Type-ról BMW i3-ra

122 komment

Jaguar F-Type-ból átülni BMW i3-ba elég nagy bátorságnak tűnik, mások szerint pedig nem bátor, hanem szimplán csak idióta vagyok. Megint csak mások szerint a legjobb döntés volt.

Az alábbi videóban elmondom miért cseréltem le a Jaguárt egy i3-ra.

Úgy érzem neki kell essek egy hosszabb videósorozatnak, mert elég szegényes a hazai elektromos autós tartalom.

ftype_i3

Levideóztam a vizes vébé tornyának első tesztjét. Exkluzív felvételek!

25 komment

Azon kevesek között lehettem ma, akik saját szemükkel láthatták hazánk egyik új büszkeségének első tesztjét. Na jó, csak ideiglenes büszkeség, de akkor is, a világ talán legdrágább ideiglenes műugrótornya a miénk, melyet a vizes vb-re készítettek. 8-10 milliárd ember láthatja majd a TV-ben, ahogy a műugrók a parlamenttel szemben csobbannak a vízbe, ez simán megér szerintem 3 milliárd forintot. Országimázs na! De nem is ez a lényeg. Egészen véletlenül ott lehettem a legelső ugrásoknál, pedig még nincs is teljesen készen a platform.

Edzés után (rohadt lábnap) gondoltam elgurulok és csinálok egy fotót az instámra a toronyról. Olyan szép a naplemente, és hát alig két hétig lesz már a Duna partján az állványzatból készült ugrótorony. Meg kell örökítenem gondoltam.

Oda is mentem, és hatalmas szerencsémre a külföldiek épp akkor kezdték tesztelni a tornyot. Jó, ezek még nem az atléták voltak, hanem a külföldi építőmunkások, nade mit számít, ha egyszer a szemem előtt íródik a történelem. Budapest tornyának első ugrásai kéremszépen!

Alig páran lehettünk azon szerencsések, akik végignézhettük az első ugrásokat a frissen térkövezett Batthyány térről, illetve a most lerakott betonpadokra felállva. Már megérte megcsinálni őket ugye? Szerencsére minket megverni sem akart senki, nem úgy mint az ATV-seket tegnap előtt. Kis kamerával kell menni, ez a trükk, azt nem veszik észre. Nagy kamerától, dróntól megijednek a biztiőrök.

Elkezdődtek az ugrások. Először csak a legalsó szintről, később egyre feljebb merészkedtek. Mari néni és férje a hátam mögött a betonpad tetején lelkesen kommentáltak minden mozdulatot, Gundel Takács Gábor sem csinálta volna jobban. Rajtuk kívül szinte csak külföldi turisták nézték a tornyot, páran kérdezték, hogy mi ez a nagy torony itt, de mivel nem kaptak választ hamar elkönyvelték magukban, hogy ez biztos valami úri szórakoztatócentrum, melyet a gazdag budaiaknak építettek a nyári meleg enyhítésére. Pedig nem is az, hanem egy jó nagy állványzat, hogy legyen honnan ugrálni a vizes vébén. Így ni:

Kijelenthetjük, hogy a torony jól működik, hiszen még a valószínűleg képzetlen munkások sem haltak meg. Jöhet a vizes VB!

PS: no offense, szeretem a budaiakat :)